От днес, 27 май, от Република Румъния у нас, без

...
От днес, 27 май, от Република Румъния у нас, без
Коментари Харесай

И българи, освен румънци, може да влизат у нас от Румъния без COVID-документи

" От през днешния ден, 27 май, от Република Румъния у нас, без да дават документи, свързани с COVID-19, могат да идват всички български и румънски жители ". Това разпореди здравният министър, изменяйки издадената по-рано през днешния ден заповед, в която облекчението важеше единствено за румънци.

Временно се не разрешава влизането у нас на лица, идващи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и страни и територии в Африка. Изключение са лицата, които са български жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Република България и членовете на техните фамилии.

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в България и членовете на техните фамилии, идващи от тези места, се слагат под 10-дневна карантина. В заповедта са посочени страни и територии, които не попадат в обсега на възбраната за влизане у нас, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България облекчи разпоредбите за сънародниците ни, които се връ...

С други две заповеди служебният здравен министър удължи до 31 юли въведените в страната краткотрайните противоепидемични ограничения. До тогава остава в действие условието за носене на маска в закрити публични места, както и навън при скупчване на хора и когато не може да се съблюдава нужната отдалеченост.

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и визитите в заведения, клубове и детски центрове се позволява при потребление на 50 % от потенциала им, съобщи БНР.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР