От днес, 15 февруари, Великобритания въвежда по-строги изисквания за влизащите

...
От днес, 15 февруари, Великобритания въвежда по-строги изисквания за влизащите
Коментари Харесай

Нови правила за влизане във Великобритания, Португалия и Канада

От през днешния ден, 15 февруари, Англия вкарва по-строги условия за влизащите в страната, измежду които в някои случаи и карантиниране в хотел.
По информация на посолството ни в Лондон от понеделник всички идващи във Англия от страните в така наречен червен лист би трябвало да са под карантина в утвърден от държавното управление хотел за 10 дни. Пристигащите в Шотландия, в това число и от България, също би трябвало да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се ползва единствено за идващите от Ирландия, прецизира БГНЕС.
От 15 февруари английското държавно управление възнамерява и въвеждане на обвързване идващите в Англия жители да създадат 2 теста за COVID-19 – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за проби за COVID-19 ще се вършат посредством специфичен онлайн портал. Очаква се смяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се вкарва информация по отношение на осъществяването на новите ограничения (тестове и карантина в хотел).
Информация по отношение на резервация в карантинни хотели и проби ще бъде оповестена в допълнение.
Досега настоящите условия не се трансформират и остават в действие, а точно - всички пасажери, идващи във Англия, са длъжни да дават данни за своето пътешестване посредством попълване на Passenger Locator Form, както и да показват доказателство за негативен резултат от тест за COVID-19, изработен до 72 часа (3 дни) преди тяхното тръгване, както и да се подложат на 10-дневна карантина.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон. Българското външно министерство предлага на пътуващите постоянно да наблюдават за настояща информация на английския държавен уебсайт www.gov.uk.
Португалия
Всички идващи в Португалия от среднощ - 00:00 ч. на 15 февруари, без значение от поданството, би трябвало преди качване в самолета да показват отрицателен резултат от PCR-тест, изработен 72 часа преди този момент. Изключение се прави единствено за деца до 2-годишна възраст.
Онези жители на Европейския съюз, на страните от Шенгенското пространство, на трети страни с право на престояване в Португалия и упълномощените в страната дипломати, които в нарушаване на условието са позволени до полета без негативен PCR-тест, при идване ще бъдат упътени от способените органи да създадат тест за лична сметка на летището, където би трябвало да изчакат резултата. За нарушаването те носят и административно-наказателна отговорност, според португалското законодателство.
Пътниците, които идват в Португалия с полети от страни-членки на Европейски Съюз или страни от Шенген с над 500 случая на инфектирани с COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни (Чехия, Словения, Испания, Естония и Латвия), с изключение на задължението да показват негативен PCR-тест, осъществен до 72 часа преди качването в самолета, подлежат на наложителна 14-дневна карантина след идване в Португалия. Изключение от наложителната карантина се прави единствено при наложителни пътувания и престой в страната не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билет за назад връщане.
Всички пасажери, които влизат в континенталната част на Португалия, без значение дали като последна дестинация или минават пренос, би трябвало да попълнят PASSENGER-LOCATOR формуляр. Доказателство за попълването на формуляра би трябвало да се показа на контролно-пропускателните пунктове.
За Мадейра и Порто Санто важат следните условия. Всички пасажери с полети от чужбина, които имат негативен PCR тест за COVID-19, осъществен в границите на 72 часа преди идването, могат да не престават към своя адрес на престояване след показване на съответния авансово запълнен формуляр! Тези, които пътуват от континенталната част на Португалия и не са направили PCR тест за COVID-19, ще го създадат на летището при идването си, след което не престават към мястото на настаняване и там ще останат в изолираност. Пътникът ще бъде осведомен за резултата в границите на 12 часа.
 На Острова чакат коронавирусът да стане изцяло управляем На Острова чакат коронавирусът да стане изцяло управляем
Броят на пациентите с ковид в лечебните заведения в Англия ще се понижи с повече от на половина през идващия месец, съгласно вътрешните прав...
В случаи на отвод за осъществяване на теста при идване, пасажерите могат да изберат:
1) да извършат доброволна изолираност за интервал от 14 дни в дома си или в хотела, в който са отседнали, и в случай че настаняването е по-малко 14 дни, ограничаването ще има продължителността на интервала на настаняване;
2) да се върнат в местоназначението на генезис или друго предназначение отвън територията на самостоятелната област Мадейра, изпълнявайки досега на полета изолираност вкъщи или в хотела, в който са отседнали.
В тези случаи, разноските за настаняване са за сметка на пасажера. Изключения се вършат за деца до 12 години, пасажери с медицински документ, че са излекувани от COVID-19 преди по-малко от 90 дни, както и пасажери с документи, удостоверяващи, че са имунизирани против COVID-19, според предложения проект и спазващи интервала на активиране на имунната система, очакван в характерност на продукта.
Всички пасажери, идващи в Мадейра или в Порто Санто би трябвало да попълнят в границите на 48 часа преди полета. Доказателство за попълнения формуляр би трябвало да се показа на пунктовете при идването.
 Португалия остава в локдаун до 1 март Португалия остава в локдаун до 1 март
Португалия удължи до 1 март националното блокиране, с цел да се оправи с най-големото повишаване на броя на коронавирусните инфекции от на...
Всички пасажери, които отпътуват за Азорските острови, би трябвало да попълнят в границите на 72 часа преди полета. Доказателство за попълването на формуляра би трябвало да се показа на контролно-пропускателните пунктове. Диагностичните проби за SARS-CoV-2 с негативен резултат са наложителни за влизане на който и да е от островите на Автономната област.
При престой над 7 дни, пасажерът би трябвало да извърши на шестия ден, от датата на първия тест, изработен преди пътуването, нов тест за SARS-CoV-2, който да бъде изработен от локален здравен орган. Задължителните правила за Азорските острови не се отнасят за деца до 12 години, както и пасажер, екипиран с медицински документ, че същият е оздравял от COVID-19 преди по-малко от 90 дни.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Посолството в Лисабон. Препоръчва се българските жители да се въздържат от пътувания до Португалия все още, обявиха от Министерство на външните работи.
Канада
От през днешния ден се вкарва и наложително показване на негативен резултат от PCR тест за лицата, влизащи на територията на Канада през нейната сухопътна граница (от САЩ). Тестът би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди влизането на територията на Канада. Негативният тест няма да анулира наложителната 14-дневна карантина.
 Канада вкарва спомагателен тест за ковид и карантина в хотел ​ Канада вкарва спомагателен тест за ковид и карантина в хотел ​
Освен да показват наложителен негативен PCR или LAMP тест за ковид преди полета, от 22 февруари всички пасажери, идващи с...
От 22 февруари ще важи и мярката да се прави както тест на влизане в Канада по суша, по този начин и към края на 14-дневната карантина.
Освен да показват наложителен негативен PCR или LAMP тест за ковид преди полет, от 22 февруари всички пасажери, идващи със аероплан в Канада, подлежат и на наложителни молекулярни проби, които ще се правят преди напускането на летището, на което са кацнали. Гражданите ще би трябвало да изчакват излизането на резултата от теста 3 дни за тяхна сметка в хотел, посочен от канадските управляващи, преди да изкарат остатъка от наложителната 14-дневна карантина в определено от тях място. В края на самоизолирането жителите ще подлежат на още един молекулярен тест.
Преди влизане в Канада всички пасажери следва да показват на способените управляващи данни за контакт с тях и информация за провеждането на карантината, като за задачата се употребява интернет приложението ArriveCanApp, осведомиха от българското външно министерство.
За хотела ще бъде нужна предварителна резервация, като тя ще може да бъде направена от 18 февруари 2021 година за особено избраните за задачата хотели. Те ще бъдат ситуирани към четирите интернационалните летища, които сега могат да одобряват интернационалните полети в Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари. Цените на хотелите ще бъдат разнообразни, като ще включват престой, хотелски такси, храна и пътни разноски.
От Министерство на външните работи припомнят, че от 3 февруари интернационалните полети от Канада и до Канада се обслужват единствено от летище " Лестър Пиърсън " в Торонто, в Монреал – летище " Пиер Трюдо ", интернационалното летище на Ванкувър и интернационалното летище на Калгари. От 7 януари 2021 година е в действие и условието за всички пасажери, влизащи по въздух в Канада, и навършили 5-годишна възраст, да показват негативен COVID-19 тест: PCR или LAMP. Антигенни проби не се одобряват. Тестът би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди полета, като резултатът се показва на авиопревозвача. Тестът не анулира наложителната 14-дневна карантина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР