От десетилетия красивите цветове на коледните звезди се свързват с

...
От десетилетия красивите цветове на коледните звезди се свързват с
Коментари Харесай

Как да отгледаме пищни коледни звезди

От десетилетия красивите цветове на коледните звезди се свързват с най-хубавото време от годината. Празничната композиция от прясно изпечени бисквити, светлина от свещи и цъфнали коледни звезди се е трансформирала в обред, който прави Коледа толкоз специфична. Но седмици преди да пристигна време за коледните пости коледните звезди към този момент разкриват своя капацитет. Експертите по развъждането на това цвете са подготвили препоръки по какъв начин да се грижим за своите коледни звезди, тъй че те да наподобяват по допустимо най-хубавия метод седмици наред.
Коледните звезди имат потребност от светлина и топлота
Коледните звезди се усещат добре на топло и ярко място, надалеч от течение. Идеална за тях е температура сред 15 и 22 градуса, което ги прави подобаващи за спални и всекидневни. Тъй като коледната звезда произлиза от тропическо Мексико, тя има потребност от доста светлина. През зимните месеци ще се усеща добре на южен прозорец. Пряката слънчева светлина не е проблем, защото при нашия климат от средата на октомври нататък няма заплаха върху листата да попадне твърдe доста слънчева светлина. Но пък с цел да пораства и да се развива, е потребност задоволително светлина. От друга страна, те не обичат да са на течение, тъй че би трябвало да ги поставите на заветно място. Ако към растението става течение, може да стартират да му капят листата.
Как да поливаме коледната звезда
Коледната звезда се нуждае от друго количество вода според от местоположението, температурата в помощението, размера на растението и саксията. За общоприета саксия с диаметър 13 см е задоволителна една дребна чаша вода, т.е. към 0,2 литра. Това предотвратява запушването на порите в почвата и подгизването им. За мини коледни звезди е нужна не повече от една дребна чашка за шот. Излишната вода, която към момента е в саксията след 10 минути, би трябвало да се в профил.

Поливайте коледната звезда, когато почвата е очевидно суха. Ако растението се намира покрай нагревател в суха стая, може да би трябвало да го поливате всеки ден, а в случай че е на друго място през ден или един път на три дни. Може да ревизирате, като деликатно повдигнете растението. Ако се усеща леко, време е да го полеете. Трябва да отбележим, че дребните саксии изсъхват по-бързо от огромните, тъй че ще би трябвало да ги поливате по-често. Също по този начин, можете да поливате тези растения, като ги накисвате изпод, при което почвата се напоява по-добре, в сравнение с при естественото поливане. Ако се чудите, по-добре коледната звезда да остане малко по-суха (отколкото прекомерно влажна) и да я поливате по малко и по-често, а не рядко, само че с доста вода.
Показатели за високо качество
Ако изберете качествено растение и следвате тези рекомендации, вашите коледни звезди ще цъфтят дълго време. Качественото растение може да се познае по това, че няма нарушавания на целостта на листата и има дребни жълти пъпки в средата. Почвата не би трябвало да е нито суха, нито подгизнала. Търговецът, който в действителност обича цветята, сигурно ще е сложил коледните звезди надалеч от течението на входа.

Важно е да увиете вашата коледна звезда в хартия, до момента в който я придвижите вкъщи, с цел да я предпазите от течението и температурите под 12 градуса. Това ще я защищити от повреди, които в началото не са забележими, само че могат да доведат до преждевременна загуба на листа след няколко дни.

За да сте сигурни, че коледната ви звезда ще издържи дълго време е най-добре да се поинтересувате дали е българско произвеждане, това подсигурява, че няма да е измръзнала по време на транспорта от друга страна.

Природосъобразният метод на живот е извънредно настоящ. Интериорният дизайн употребява растения и естествени материали в декорирането на дома, с цел да сътвори уютна и приятна атмосфера, която да ви подкани да се отпуснете. През есента и зимата коледната звезда разкрива цялата си хубост като едно същинско естествено украшение и играе значима роля в оформянето на интериора. През зимата стаята свети, с помощта на ярките цветове на това приятно растение. Експертите от Stars for Europe показват разнообразни стилове, в които това коледно цвете е звездата на шоуто.

Вижте вълшебните фотоси с украшения на коледни звезди, предоставени от Stars for Europe, в галерията ни: 

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР