Нищо че е популярна дестинация, Италия стана още по-привлекателна за

...
Нищо че е популярна дестинация, Италия стана още по-привлекателна за
Коментари Харесай

Евтините къщи в Италия отново са на мода. Град в сърцето на Сицилия предлага жилища от €3

Нищо че е известна дестинация, Италия стана още по-привлекателна за чужденците с едно примамливо предложение - продажби на къщи на определени места за 1 евро. През 2019 година южното италианско село Самбука ди Сичилия, което се намира на към 80 км южно от Палермо, стана известно с разпродажбата на жилища единствено за 1 евро.

Тази и доста сходни предложения се трансфораха в известен метод за увеличение броя на жителите в селските региони с намаляващо население и да предотвратят запустяването и разрухата на неизползваните къщи.

Въпреки, че самодейностите се провалиха на някои места, продавачите на Самбука бяха залято от доста искащи. - купувачи от Съединени американски щати и Близкия изток. Продажбите донесоха към 20 милиона евро в локалната стопанска система.

Сега сицилианското село подлага на продажба още къщи, заяви неотдавна Euronews.

При този вид предложения постоянно има някои уловки и условия, които евентуалните купувачи би трябвало да знаят - също така цената се е повишила, несъмнено.
 Още един италиански град предлага къщи по 1 евро
Още един италиански град предлага къщи по 1 евро

Намира се в южна Италия

Италианското село пуска на пазара още евтини къщи След положителните продажби през 2019 и 2021 година Самбука ди Сичилия се готви за търг на още една партида евтини къщи. Този път общината се предлага 10 жилища на начална цена от €3 .

Къщите се намират в остарелия квартал на града и съгласно информацията са структурно здрави като тези, продадени по предходни схеми.
 Снимка 404941
Източник:

Къщите, които са били изоставени след земетресение през 1969 година, принадлежат на локалните управляващи, тъй че процесът на продажба е по-лесен, в сравнение с места, където препоръките би трябвало да реализират връзка сред купувачи и частни притежатели.

Имотите, които се продават нормално са каменни къщи с две или три спални, не по-големи от 80 квадратни метра. Сградите са на два или три етажа, а някои са с тераси.

Трябва да се има поради, че много от парцелите надалеч не са за живеене, преди да се ремонтират. Вероятно купувачите ще би трябвало да подхващат огромни ремонтни действия.

Каква е уловката?

Къщите се продават посредством търг на предложилия най-висока цена, тъй че покупната цена евентуално ще бъде доста по-висока от символичната сума с която се започва - от 3 евро.

Новите притежатели би трябвало да чакат да платят минимум 30 000 евро за главно преустрояване и над 200 000 евро за цялостно видоизменение.
 Снимка 670736
Източник:

Ремонтните действия би трябвало да бъдат приключени в границите на три години от покупката, в противоположен случай купувачите губят депозита си от 5000 евро, който е необходим по време на процеса на наддаване.

Изглежда сходни схеми стават огромен шлагер. След като градчето разпродаде къщи по 1 евро, това промени и демографската картина на града. Особено известни станаха покупките измежду купувачи от Щатите, което докара до това да назовават града " Малката Америка ", поради огромната общественост на емигранти.

Самбука не е единствения образец за малко градче, което се съживява, откакто е предложило сходна стратегия. Наскоро още обитаемо място в Сицилия се прочу с невероятната смяна, която претърпя, откакто продаде къщи на безценица. Става въпрос за Мусомели.

Преди осъществяването на програмата Мусомели е изправен пред огромни проблеми с обезлюдяването. След Втората международна война популацията последователно е намаляло от 25 000 поданици до към 10 000 души, защото жителите мигрират към Съединени американски щати и други европейски страни в търсене на по-добри благоприятни условия.

Отзвукът от програмата е голям. През първите пет години са били продадени съвсем 300 къщи - към 95% от жилищата, оповестени за цена от едно евро.

Програмата освен съживява популацията на Мусомели, само че и провокира десетократен скок на туризма, съгласно кмета на града.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР