От Демократична България вече са подписали коалиционното споразумение, съобщава БНТ.В

...
От Демократична България вече са подписали коалиционното споразумение, съобщава БНТ.В
Коментари Харесай

Демократична България вече са подписали коалиционното споразумение

От " Демократична България " към този момент са подписали съдружното съглашение, оповестява Българска национална телевизия.
В него написа, че " Продължаваме Промяната” ще уточни кой да бъде министър председателят на страната - това ще е Кирил Петков, който ще има и петима вицепремиери.
Политическа партия като мандатоносител ще има двама вицепремиери - един от тях ще е Асен Василев, който ще дава отговор за финансите. Освен това той ще е и вицепремиер по еврофондовете. Вторият им вицепремиер ще е Калина Константинова, отговаряща за ефикасното ръководство. Третият вицепремиерски пост е за Корнелия Нинова, реши преди минути Националният съвет на левицата.
" Демократична България” ще бъдат показани от Борислав Сандов, който ще е вицепремиер и министър на околната среда и водите.
Има Такъв Народ ще разчита на Гроздан Караджов, който ще е и министър на районното развиване и благоустройството.
" Демократична България " ще има трима министри в бъдещия кабинет - Надежда Йорданова на Министерство на правораздаването, Божидар Божанов - на дигитализацията и електронното ръководство и Борислав Сандов - вицепремиер, само че " по съвместителство " в Министерство на околната среда и водите, който ще дава отговор за ръководство на зелената договорка, промяна на стопанската система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР