От „Демократична България“ ще поискат доклад от прокуратурата и изслушване

...
От „Демократична България“ ще поискат доклад от прокуратурата и изслушване
Коментари Харесай

Христо Иванов: Внасяме искане Иван Гешев да бъде изслушан в парламента

От „ Демократична България “ ще изискат отчет от прокуратурата и чуване на основния прокурор Иван Гешев във връзка фрагментите с полицейско принуждение над протестиращи от предишното лято.
Непосредствената цел на това чуване във вторник ще бъде цялостното разобличаване на обстоятелствата към замитането на това закононарушение, изясни за bTV съпредседателят на „ Демократична България” Христо Иванов. Искането ще бъде импортирано в Народното събрание в понеделник.
„ Това, което видяхме на тези фрагменти е доста тежко закононарушение, осъществено е от униформени лица, само че е поръчано от политически и институционални водачи, които си пазят властта по този метод. То би трябвало да бъде обвързвано с метода, по който бяха обосновани подслушванията – държавен прелом. Тези хора отбраняват властта по този начин все едно сме някаква Джамахирия и Бойко Борисов и Иван Гешев имат право на всевъзможни средства, с цел да си пазят позициите. В този смисъл поръчителите и укривателите са Гешев и Борисов и би трябвало да стигнем до тях и тяхната отговорност “, сподели Христо Иванов.
Той означи, че Андон Андонов – индивидът, който директно управлява интервенцията, е обжалвал своето дисциплинарно наказване, което е две години без право на покачване. „ По мотив на това обжалване излиза наяве, че прокуратурата е разполагала с тези фрагменти. Има едно замитане от страна на прокуратурата. Двамата министри, които са виновни за това, в този момент са депутати с депутатски имунитет. Тук става дума за цялостно разплитане и понасяне на политическа отговорност на най-високи равнища на това закононарушение “, съобщи Иванов.
По мотив сформиране на държавно управление с третия мандат, той означи, че всеки, който търси поддръжката на „ Демократична България “, би трябвало да е подготвен на полемика по имената, които се оферират. Ние не можем да поемем отговорност за хора, които не сме огледали доста деликатно и решили, уточни Христо Иванов.
По думите му на митингите предишното лято хората са желали транспарантна, виновна професионална власт без авторитаризъм.
„ Тази страна няма потребност от следващи избори, а от ръководство. С третия мандат, с договаряния и професионално отношение, с отговорност и бистрота, можем да излъчим държавно управление, изключвайки ГЕРБ и Движение за права и свободи. По всичко останало с другите политически обединения можем да се разберем и да осигурим ръководство, а не безпорядък на фона, на който някой да прави шоу “, разяснява Христо Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР