От Демократична България“ съвсем разумно сметнахме, че ако концентрираме реформаторските

...
От Демократична България“ съвсем разумно сметнахме, че ако концентрираме реформаторските
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Газпром не е търговско дружество, а оръжие на Путин

„ От „ Демократична България “ напълно рационално сметнахме, че в случай че концентрираме реформаторските сили, ще донесе по-голяма поддръжка на изборите. Със сигурност, в случай че се бяхме явили дружно с „ Продължаваме промяната “ в обща коалиция, щяхме да бъдем първа политическа мощ. Съжаляваме, че това не се случи и нека да не е съдбовно “, съобщи пред съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов.

Той разяснява и наводненията в Карлово. „ Най-лесно е в този момент да се вършат разбори и да се сочат неточности. Едно от нещата, които като механизъм на ръководство е много дефектно, е методът, по който се финансира почистването на речните корита, тъй като се прибират едни пари и никой не може да види какво сте създали. Тази дига, която очевидно е била скъсана и компрометирана, е проблем, който не е бил следен с времето. Има и нещо друго доста значимо по отношение на битката с повредите. Като страна, ние нямаме единна система, която да работи в сходни обстановки. Навремето имаше една работа „ Гражданска отбрана “, която беше ликвидирана. Това е значим проблем, който би трябвало да бъде решен на законодателно равнище. Имаше хрумвания от Министерство на вътрешните работи да бъде извадена противопожарната работа и да се сътвори единно звено. Смятам, че това е неотложно и би трябвало да се случи бързо “, сподели още ген. Атанасов. 

„ Икономическите резултати в България от войната на Путин в Украйна водят до неподходящи последствия, каквито са инфлацията и високите цени на горивата. Трябва да сме откровени с българските жители. Тези провокации няма да бъдат преодолени доста елементарно, тъй като не се вижда краят на войната. Путин, планирайки дълготрайно тази война с концепцията да възвърне надали не Съветския съюз, е заложил, че Русия може да изнудва цивилизования свят посредством цените на енергоносителите. Ние елементарно не можем да се оправим с този въпрос. България, като член на НАТО и на Европейски Съюз, изпълнявайки своите междусъюзнически отговорности, не би трябвало да подхваща дейности, с които да подкрепяме Путин. „ Газпром “ не е комерсиално сдружение, а оръжие във войната. Отделно, ние имаме настоящ контракт, който не се извършва. Странно ми е по какъв начин в политическите среди се повдига въпросът да преговаряме с „ Газпром “. За какво? Цените на енергоносителите са вследствие на войната. Не е гаранция, че контракт с „ Газпром “ ще ни подсигурява по-ниски стойности на горивото. Отделно – има висок политически риск да преговаряме с една страна, която ни е поставила в листата с неприятелските страни и не е изключено през зимата кранчето да ни бъде спряно. Не разбрах за какво от служебното държавно управление не бяха обезпечени танкерите, които бяха контрактувани от предходното държавно управление? “, попита ген. Атанасов и добави, че предизборно вниманието на хората се фиксира върху газа. Той прикани да не се всява боязън измежду българското общество. Атанас Атанасов добави, че по този метод се прави опит да се стимулират гласоподавателите да гласоподават за обединения, които са склонни да се наведат на Путин. „ Ние сме от другата страна, изрично “, сподели още съпредседателят на Демократична България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР