През последните пет дни изригвания на Слънцето предизвикаха слаби и

...
През последните пет дни изригвания на Слънцето предизвикаха слаби и
Коментари Харесай

До октомври: Все повече слънчеви изригвания и геомагнитни бури

През последните пет дни изригвания на Слънцето провокираха слаби и умерени геомагнитни стихии. Те бяха усетени от метеочувствителните и хронично болните хора и в България.

Кадри демонстрират слънчевите изригвания на 4-и и 5-и май. Те провокираха геомагнитните стихии и сиянията в полярните райони през последните два дни.
Според астрономите тези феномени ще зачестят. Причината е, че на всеки 11 години Слънцето навлиза в цикъл на интензивност. Очакваше се той да настъпи следващата година, само че данните и явленията демонстрират, че към този момент е почнал.

Освен това прогнозите са да продължи до месец октомври тази година, оповестява бТВ.

Какво значи това?

Повече слънчеви петна, дейни райони върху нашата звезда и изригвания. Ако изригванията са ориентирани към Земята, потокът от заредени частици, именуван " безоблачен вятър ", доближава мегнитосферата на нашата планета за два-три дни.

Проблемът е, че в дни с геомагнитни стихии метеочувствителните и хронично болните хора усещат забележителен дискомфорт. Учените не престават да изследват въздействието на геомагнитните стихии върху човешкия организъм.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР