От Държавна агенция закрила на детето публикуваха резултати от направената

...
От Държавна агенция закрила на детето публикуваха резултати от направената
Коментари Харесай

Потвърдено: Децата в болницата в Сливен са връзвани

От Държавна организация протекция на детето разгласиха резултати от направената инспекция в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен. При инспекцията е открито, че при лекуване на деца без компаньон се употребява връзването на крайниците на децата в прорез с разпоредбите на лечебното заведение.

Не е открита причина, заради която деца под 7 години са настанявани в болница без придружители. А личният състав споделя, че връзването на деца не е необикновена процедура в страната, даже когато не се правят венозни вливания.

А за отстраняването на спорните практики е обещано на изпълнителния шеф на болничното заведение наложително наставление, съпроводено с методически инструкции за осъществяването му.

Директорът на Национална мрежа за децата Мария Брестничка разгласява решението на Държавна организация за протекция на детето за вързаните бебета в сливенската болница, само че слага под подозрение дали ще има решение на казуса.

Ето заключенията от инспекцията на Държавната организация за протекция на детето.

" При лекуването на непридружени деца в Отделение по детски заболявания се употребява метода на имобилизиране в прорез с написаните за лечебното заведение правила. "

" Прилагано е нечовешко имобилизиране на деца ".

" Констатирано е, че интервалите, в които крайниците на децата са свободни, са по-скоро изключение и се касае за едно съвсем непрестанно фиксиране. "

" Не е открита писмена информация заради какви аргументи деца на възраст под 7 години са били настанени за лекуване в болничното заведение без компаньон. "

" Персоналът сочи, че практиката да връзват деца с непрекъснат венозен източник, даже в интервали, в които не се правят вливания, се ползва и в други лечебни заведения в страната. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР