От четвъртък в Италия започват тестове за лечение на коронавирус

...
От четвъртък в Италия започват тестове за лечение на коронавирус
Коментари Харесай

В Италия тестват лекарство за коронавируса

От четвъртък в Италия стартират проби за лекуване на ковид COVID-19 с препарата "тоцилизумаб ", употребен при ревматоиден артрит, съобщи Никола Магрини, началник на националната организация за медикаменти, представен от РИА Новости.
По-рано тоцилизумаб е посочил успеваемост в лечебните заведения в Неапол и Модена. Той принадлежи към групата на имуносупресорите, употребявани при лекуването на ревматични болести на ставите.
„ В четвъртък ще стартират опити с тоцилизумаб. Предварителните изследвания демонстрират обнадеждаващи резултати “, споделя Магрини. Според него в тестванията ще вземат участие към 330 пациента.
За лекуване на коронавирусната зараза италианските лекари ползват антивирусни медикаменти, употребявани при СПИН. Във вторник локалните медии оповестиха за възобновяване на 79-годишен пациент, лекуван с Ремдезивир, препарат, който демонстрира позитивни резултати против ебола.
Според публични данни, оповестени в понеделник от ръководителя на службата за гражданска отбрана Анджело Борели, понастоящем на Апенините са регистрирани 31.5 хиляди случая на болест с новия вид вирус, 2 941 души са се възстановили, а броят на жертвите е достигнал 2 503.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР