В неделя следобед Крим беше атакуван с ракети. Това съобщи

...
В неделя следобед Крим беше атакуван с ракети. Това съобщи
Коментари Харесай

Руснаците свалиха ракета над плаж в Крим, има загинали

В неделя следобяд Крим беше нападнат с ракети. Това заяви локалният Telegram канал " Кримски вятър ", представен от УНИАН. Според клиенти на канала са чути детонации в Севастопол и Балаклава. Съобщава се, че окупационните системи за противовъздушна защита са работили покрай Евпатория, Саки, Бахчисарай и Инкерман, както и в самия Севастопол. Според канала е имало гърмежи в региона на Севастополския залив.
 

 
" Чува се експлозия в региона на казашкия залив, където е основана 810-а бригада от морската пехота на съветския Черноморски флот ", написа " Кримски вятър ". Съобщава се, че съветската противовъздушна защита е свалила ракета покрай плажа Учкуевка край Севастопол. Съобщава се за извънредно рухване на съветските ракети за противовъздушна защита. Твърди се, че главната част е паднала в морето, само че осколки от свалените муниции са паднали на плажа. Според Кримския вятър има починали на плажа в Учкуевка, там са пристигнали доста коли за спешна помощ.
 
Инцидентът на плажа бе доказан и от назначения от руснаците гаулайтер на Севастопол Михаил Развожаев. Според него хората на плажа са ранени и убити вследствие на работата на съветската противовъздушна защита.
" Отблъскването на ракетната офанзива е приключено. По предварителна информация в небето над водната повърхност са унищожени 5 въздушни цели. Но останките от свалените цели паднаха в крайбрежната зона. По предварителна информация на Спасителната работа 12 души, в това число 2 деца, са ранени в региона на Учкуевка ", написа той първоначално, само че по-късно оповестява, че двама души са починали, повече от 20 са ранени.
 
 5 въздушни цели са свалени 5 въздушни цели са свалени Източник: УНИАН
В локалните обществени мрежи се оплакват, че окупаторите не са присъединили сирените за въздушно нахлуване по време на ракетната офанзива. Съобщава се също, че хората не са били допускани в подземни пространства, където могат да изчакат офанзивата.
 
По-късно Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че случаят на плажа край Севастопол е дело на съветската противовъздушна защита по време на отблъскването на украински удар с ракети ATACMS.
 
 Руски окупатори-ПВО Руски окупатори-ПВО Източник: УНИАН
" По време на отблъскването на терористична офанзива от дежурните сили за противовъздушна защита бяха свалени четири американски ракети ATACMS. Друга ракета, вследствие на въздействието на системите за противовъздушна защита в последния сектор, се отклони от траекторията на полета с детонацията на бойната глава във въздуха над територията на града ", се споделя в отчета.
 
 Съобщението на МО на РФ Съобщението на МО на РФ Източник: УНИАН
На собствен ред гаулайтерът на Севастопол Развожаев актуализира данните за броя на жертвите - трима починали (включително две деца) и към 100 ранени. Междувременно в обществените мрежи се появи миг, както се твърди, на самия случай с детонацията на ракета на плажа.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР