ОТ БСК смятат, че на бизнеса е необходим по-дълъг период

...
ОТ БСК смятат, че на бизнеса е необходим по-дълъг период
Коментари Харесай

Бизнесът масово се затруднява от новите изисквания за касовите апарати

ОТ БСК считат, че на бизнеса е нужен по-дълъг интервал за въвеждане на новите условия

65% от участниците в изследване на Българска стопанска камара (БСК) няма да могат да изпълнят новите условия за касовите апарати на Министерство на финансите. Това стана ясно по време на полемика проведена от работодателската организация, съобщи Дарик. Според новите условия на финансовото министерство, записаните по Данък добавена стойност компании, би трябвало да подменят фискалните си устройства до 31 март, а нерегистрираните по Данък добавена стойност компании би трябвало да го създадат до края на юни.
От Стопанската камара не са срещу да има повече бистрота в приходите на компаниите, само че считат, че на бизнеса е нужен по-дълъг интервал за въвеждане на новите условия, които касаят в множеството случаи замяна на фискалните устройства.
Проведеното изследване от Българската стопанска камара при започване на февруари демонстрира, че 12 до 18 месеца са нужни на предприятията, с цел да подменят фискалните си устройства.
Председателят на БСК Радосвет Радев посочи, че някой текстове в новата разпоредба на Министерството на финансите в действителност би трябвало да бъдат поправени. По думите му те не пазят комерсиалната загадка - един извънредно сензитивен проблем за предприятията.
С измененията, които би трябвало да влязат в действие от 1 април, от Приходната организация целят да вкарат отчитане в действително време на продажбите на артикули и услуги. Софтуерът се подменя, с цел да се регистрират търговците на всеки пет минути за всяка касова записка. Потребителите пък ще могат да ревизират дали касовите бележки, които получават, са действителни посредством особено приложение.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР