От Британската служба по конкуренцията и пазарите (CMA) заявиха, че

...
От Британската служба по конкуренцията и пазарите (CMA) заявиха, че
Коментари Харесай

CMA промени позицията си относно сделката между Microsoft и Activision Blizzard

От Британската работа по конкуренцията и пазарите (CMA) обявиха, че към този момент не имат вяра, че препоръчаната от Microsoft договорка за придобиване на Activision Blizzard ще понижи доста конкуренцията на пазарите за конзолни игри. От надзорния орган обявиха по-рано през днешния ден, че са актуализирали предварителните си констатации, откакто са получили нови доказателства, които отстраняват някои от опасенията по отношение на сливането на двете компании.

Докато от CMA в началото имаха вяра, че превръщането на Call of Duty в извънредна игра за Xbox може да даде доста комерсиално преимущество на Microsoft, предоставените нови данни наподобява са били задоволително основателни, с цел да трансформират мнението на регулатора. След разбор и разискване на получената информация от антитръстовия орган са стигнали до извода, че „ тази тактика би донесла обилни загуби при всеки вероятен сюжет “.

„ Временните констатации са основен аспект от процеса по разрешаване на случая и са категорично предопределени да дадат опция на засегнатите компании и на всички заинтригувани трети страни да отговорят с нови доказателства, преди да вземем дефинитивно решение. След като разгледахме предоставените спомагателни данни, заключихме краткотрайно, че сливането няма да докара до доста понижаване на конкуренцията на пазарите за конзолни игри, защото загубата за Microsoft от прекъсването на Call of Duty за PlayStation няма да може да бъде обезщетена с облагите от предприемането на сходен ход. Нашето авансово мнение, че тази договорка поражда заплаха на пазара за облачни игри, не е наранено от днешното решение. Разследването ни продължава и чакаме да го приключим до края на април, когато да излезем с дефинитивно мнение. “, съобщи Мартин Коулман, ръководител на самостоятелния панел, провеждащ следствието на CMA.

По-рано този месец от CMA показаха опасения, че препоръчаната договорка за придобиване може доста да понижи способността на PlayStation да се конкурира с Microsoft, като се има поради, че производителят на Xbox ще придобие цялостни права върху поредицата Call of Duty, която от Sony дефинират като „ незаменима “. В опит да получи утвърждение за договорката, от Microsoft обявиха пред регулаторите, че са подготвени да създадат всяка последваща игра от франчайза налична за PlayStation в същия ден, в който се появи за Xbox. Предложението е за период от 10 години.

В опит да разсеят всички подозрения по отношение на въздействието, което сливането би имало върху конкуренцията на пазара за облачни игри, от Microsoft неотдавна оповестиха сключването на няколко покупко-продажби за разпространяването на Call of Duty на платформите на трети страни, предлагащи сходни услуги, в случай че придобиването бъде утвърдено. Окончателният отчет на CMA по отношение на договорката с Activision Blizzard се чака да излезе до 26 април.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР