От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията

...
От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията
Коментари Харесай

Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова дискриминира бранша

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) показаха противоречие с предлагането на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова работното време на заведенията за хранене в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа.

В същото време заведенията отвън хотелите остават затворени, което е неприемлив двоен стандарт, показват от браншовите организации.

" Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на заведенията за хранене в хотелите до 22 ч., с цел да има въпреки всичко къде да се хранят техните посетители. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са неразрешени за останалата част от заведенията ", се споделя в позицията на БАЗ и СЗБ.

Според тях към този момент е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от бранша за Нова година, тъй като от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма по какъв начин да се приготви и да събере резервации. Двете организации са упорстват да не се взима решение за отваряне на заведенията за хранене в хотелите до 00.30 часа за посрещане на Новата година от гостите им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР