От агенция Пътна инфраструктура“ очакват времето да стане подходящо, за

...
От агенция Пътна инфраструктура“ очакват времето да стане подходящо, за
Коментари Харесай

До месец започва ремонтът на свлачището на пътя за Рилския манастир

От организация „ Пътна инфраструктура “ чакат времето да стане уместно, с цел да стартират почистване на срутената скална маса, която затруднява придвижването по пътя повече от година.

Ремонтът в 50 метровия сектор се е забавил, поради изчакване на позволение за унищожаване на избрани дървесни типове. Вече е подготвен планът за подсилване на свлачището.
инж. Боян Илиев, шеф отдел в ОПУ Кюстендил: Укрепването ще бъде с една система от високо якостни анкери, мрежи и носещи стоманени въжета, което ще даде една надеждност да не продължава процесът на сриване на скалните откоси.
Движението повече от една година се прави единствено в едното пътно платно. Опасност от нови сривания няма, безапелационни са от Областно пътно ръководство - Кюстендил.
инж. Боян Илиев, шеф отдел в ОПУ Кюстендил: Единствено тук в дребен сектор от 50 метра преднамерено са оставени тези скални маси, които задържат по-нататъшно сриване. Въведена е краткотрайна организация на придвижване, водачите могат да пътуват като са основани безвредни условия за това има ограничаване на скоростта до 40 километра в час.  Започна укрепването на пътя за Рилския манастир Започна укрепването на пътя за Рилския манастир
Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква се ремонтните действия да продължат към два месеца. През това време придвижването...

Хиляди туристи от целия свят се чака да посетят Рислкия манстир за Великденските празници.
инж. Боян Илиев, шеф отдел в ОПУ Кюстендил: През цялото време ще има дежурни екипи разполагаем които ще съблюдават да няма трудности по пътното платно ще има контролиране на придвижването и от пътна полиция.
Ремонтните действия по укрепването на проблематичния сектор ще продължат три месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР