От 7 септември на територията на цялата страна влязоха в

...
От 7 септември на територията на цялата страна влязоха в
Коментари Харесай

Затягането на мерките в детайли - кои фестивали се отменят, и кои - не

От 7 септември на територията на цялата страна влязоха в действие по-строги противоепидемични ограничения, които целят закъснение на разпространяването на COVID-19, понижаване на броя приети в болница хора и по-малко смъртни случаи.

Според новите ограничения, които към този момент работят на национално равнище, стопира провеждането на концерти и други мероприятия навън или закрито, където няма обезпечени места за посетителите. Концертните зали, кината и театрите ще работят с половината от потенциала си.

Несигурност сътвори новината, че фестивалите се анулират изцяло, тъй като в допълнение към заповедта четем, че това се отнася единствено до форумите, които не плануват обезпечаване на избран брой места за присъстващите. Фестивалите, които се организират в зали и открити концертни пространства с избрани параметри, ще могат да се състоят при ограничаването от 50% запълняемост от публиката.

Повече уточнения по тематиката внесе в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " проф. доктор Борислава Танева - зам.-министър на културата в служебния кабинет. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР