Oт 7 февруари, понеделник, учениците от първи до четвърти клас

...
Oт 7 февруари, понеделник, учениците от първи до четвърти клас
Коментари Харесай

Най-малките ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 7 февруари

Oт 7 февруари, понеделник, учениците от първи до четвърти клас на учебните заведения от Старозагорска област да стартират образование присъствено, а тези от пети до 12 клас ще се образоват в електронна среда, това беше решено през днешния ден по време на онлайн съвещание на Областния медицински съвет, оповестиха от пресцентъра на регионална администрация.

Основание за взимане на това решение бе продължаващото високо равнище на заболяемост в региона както измежду възрастното население, по този начин и измежду децата, а също и високият % заети кревати за заболели от Коронавирус в здравните заведения.

Статистиката на 14-дневна база демонстрира, че заболеваемостта в Старозагорска област е 2146 на 100 000. За Стара Загора тя е 2827 на 100 000, а за Казанлък – 2125 на 100 000.

В УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “ разкритите кревати за коронавирус заболели са заети на 87.10%. В старозагорската МБАЛ „ Тракия “ заетите кревати за коронавирус заболели са 97.14%, в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ – 85%. В МБАЛ „ Д-р Хр. Стамболски “ в Казанлък всички 66 кревати са заети. В Гълъбово също всички 22 кревати за коронавирус заболели са цялостни. В чирпанската болница от 32 кревати 22 са заети.

Общата претовареност на интензивните кревати в лечебните заведения на Старозагорска област към този миг е под 80%.

В Детската клиника на УМБАЛ от 17 разкрити кревати 16 са заети, само че шефът на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев съобщи, че при нужда ще бъдат разкрити още.

Татяна Димитрова, шеф на РУО, изясни, че от идната седмица ще бъдат обновени справките за боледуващи и карантинирани възпитаници и педагогичен и непедедагогически личен състав. Тя подсети, че преди ваканцията Старозагорска област беше измежду тези с най-вече заболели учители и личен състав в страната. От думите ѝ стана ясно,че на този стадий има задоволително проби за ковид, предопределени за учениците, даже и всички да стартират да се образоват присъствено.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР