От 6 часа в понеделник пропускателният режим между Ивайловград и

...
От 6 часа в понеделник пропускателният режим между Ивайловград и
Коментари Харесай

Граничния пункт между Ивайловград и Кипринос-отворен от понеделник

От 6 часа в понеделник пропускателният режим сред Ивайловград и Кипринос се възвръща. Кметът на българския пограничен град Диана Овчарова заяви положителната вест за рестартирането на работата на пункт по българо-гръцката граница във Facebook профила си.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Ивайловград-Кипринос отвори порти през 2010 година, само че през последните две години прекосяването през него беше спряно поради коронавирус пандемията и наложените ограничавания около нея. Това обаче е най-прекият път за стотици хора от Ивайловград и селата към него, които работят в Гърция през летните месеци. Затова за отварянето на пункта беше основана и онлайн петиция, в която се подписаха 352 души.

Според информацията от Гранична полиция условието влизащите в Гърция пасажери да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/ е отпаднало. От всички пасажери, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква документ за имунизация, годен 270 дни, документ за преболедуване, който да е годен 180 дни, отрицателен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди идването на ГКПП-то, или отрицателен резултат от антигенен тест, изработен до 24 часа преди идването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР