От 40 до 200 часа годишно общественополезен труд да полагат

...
От 40 до 200 часа годишно общественополезен труд да полагат
Коментари Харесай

Караш редовно твърде бързо или пиян, работиш по до 200 часа безплатно за обществото

От 40 до 200 часа годишно общественополезен труд да поставят систематични извършители на закона, когато става въпрос единствено за налагане на санкции т.е. административни санкции. Това беше признато от Народното събрание.

Безвъзмездният труд ще може да се постанова от районните съдилища, в чийто регион е осъществено нарушаване, а в случай че това е станало в чужбина – от Софийски областен съд. Ако някой желае да апелира, го прави по открития ред за подобен вид каузи.

Предложението е на Вътрешна македонска революционна организация, като партията на Красимир Каракачанов искаше и краткотрайно задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи, когато с административното нарушаване се нарушава и публичния ред, само че то не срещна утвърждението на болшинството в Народното събрание.

Основният претекст за законовата смяна

Независимо от устойчивата наклонност за завишаване на размерите на плануваните санкции практиката демонстрира също толкоз устойчива наклонност за неизпълняемост на това наказване. Като водеща причина за това може да се дефинира фактът, че при всеобщите случаи на административни нарушавания, например тези по Закона за горите, санкцията се постанова на лица, които заявяват липса на приходи или приходи под обществения най-малко. Така при установяване на размера на санкцията не може да се съблюдава условието съответният ѝ размер да е съгласуван с приходите и имуществото на санкции. Поради тези аргументи, въпреки и наложена като наказване, санкцията не може да бъде събрана, т.е. наказването не може да бъде изпълнено.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР