От 4 до 30 юни 2020 г. галерия Synthesis, Посолството

...
От 4 до 30 юни 2020 г. галерия Synthesis, Посолството
Коментари Харесай

Изложбата с фотографии от филми на Аки Каурисмаки

От 4 до 30 юни 2020 година изложба Synthesis, Посолството на Финландия и София Филм Фест ще показват изложбата на Маря Лена с фотографии от филми на Аки Каурисмаки. насочва фокуса на обектива върху дванадесет от филмите на финландския режисьор, снимани в интервала 1985 – 2006 г. 

Изложбата е част от самодейността " Кино и снимка ", дело на изложба Synthesis и София Филм Фест, представяща изложения на бележити фотографи и режисьори и показваща динамичната и неразривна връзка между фотографията и. 

Маря Лена Хуканен е неизменима част от екипа на Аки Каурисмаки, както в ролята си на на терен, по този начин и като скриптър и асистент-режисьор. Изложбата ѝ " Златната земя на копнежа ", която е част от, представя фрагменти от емблематични филми на режисьора като „ Сенки в парадайса “ (1986), „ Ленинград Каубойс в Америка “ (1989), „ Наех наемен палач “ (1990), „ Плаващи облаци “ (1996), „ Мъжът без минало “ (2002) и други

„ Необходимо ми е да представям градовете като в предишното. Например не мога да употребявам модерни коли, тъй като те са грозни и им липсва характерност. Успях да фотографирам Лондон и Париж, без да покажа нито една кола и все пак във филмите ми участва сегашното “, споделя Аки Каурисмаки за своите филми.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР