От 30 март Национална агенция за приходите повишава сигурността при

...
От 30 март Национална агенция за приходите повишава сигурността при
Коментари Харесай

НАП въвежда по-сигурен интерфейс за плащания с банкови карти в интернет

От 30 март Национална организация за приходите покачва сигурността при заплащанията с банкови карти в интернет. От ведомството осведомят, че се вкарва двуфакторната идентификация при потвърждаване на заплащането.

След 9 часа на 30 март ще е наличен новият интерфейс за заплащания към Националната организация за приходите, като картодържателите ще би трябвало да вкарат както познатата динамична ключова дума, по този начин и 3Д ключова дума, която се дава еднократно от обслужващата банка.

Много от потребителите познават добре тази услуга, защото тя към този момент е въведена от множеството търговски банки за отбрана на всички интернет заплащания на техните консуматори.

От приходната организация напомнят, че има нови условия по Директивата за платежните услуги на европейско равнище.

Между 8,30 и 9 часа на 30 март може да има усложнения при достъпа поради смяната, предизвестяват още от Национална агенция за приходите.

Виртуалният ПОС на Национална агенция за приходите е една от най-често употребяваните електронни услуги на приходната организация. От основаването ѝ през нея са осъществени повече от 1,2 милиона преводи за над половин милиард лв.. От началото на тази година са платени повече от 50 млн. лева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР