От 27 ноември до 12 декември всеки има възможност да

...
От 27 ноември до 12 декември всеки има възможност да
Коментари Харесай

Paradise Center организира кампания за зелена Коледа

От 27 ноември до 12 декември всеки има опция да получи живо коледно дръвче, като се включи в празничната акция на Paradise Center. За задачата би трябвало да донесе най-малко 5 кг текстил във фоайето на VIP входа на комерсиалния център (ул. Тодор Каблешков) и незабавно ще получи своето коледно дръвче. Пунктът за събиране на текстил ще работи всеки ден от 12:00 до 20:00, а сътрудник в самодейността е компанията за събиране и оползотворяване на текстил Texcycle, с чиято помощ събраният текстил ще бъде рециклиран.

При предаване на текстила всеки ще има опция да избере дали да задържи коледното дърво след празниците, като го засади на уместно място, или да бъде върнато още веднъж в специфичен Коледен парк, където се поставят нужните му грижи до идната година, когато още веднъж може да бъде взето. С акцията „ Да създадем Коледа още веднъж зелена ” от комерсиалния център желаят да насочат вниманието към събирането и преработването на текстил, като в това време предложат природосъобразно решение за обичаната на дребни и огромни коледна декорация.  

Редица са потвърдените изгоди от събирането и преработването на използван текстил - понижава се количеството текстил на сметищата, имайки поради, че синтетичните фибри не се разграждат, а гниенето на естествените лишава доста време и е обвързвано с обособяване на нездравословни газове; понижава се нездравословното влияние върху околната среда в процеса на произвеждане на нови тъкани; понижава се потреблението на сила, вода и първоначални първични материали за производство; генерират се по-малко отпадъчни води и доста други.  



Кампанията  за зелена Коледа е следващата самодейност на комерсиалния център от плана за зелен градски живот КИСЛОРОД. Активността има за цел да сплоти напъните на центъра в посока природосъобразен живот в чиста и зелена градска среда. В рамките на плана КИСЛОРОД през последната година Paradise Center осъществя редица акции, ориентирани към природосъобразния метод на живот и опазването на околната среда. Амбициите на комерсиалния център са да продължава интензивно развиването на платформата, имайки за цел да стимулира и въодушеви колкото се може повече хора да водят виновен към природата метод на живот.

Кампанията „ Да създадем Коледа още веднъж зелена ” ще продължи до 12.12.2021 година или до привършване количествата на коледните дръвчета.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР