От 26 ноември чешкото правителство ще въведе извънредно положение в

...
От 26 ноември чешкото правителство ще въведе извънредно положение в
Коментари Харесай

Чехия въведе извънредно положение заради коронавируса

От 26 ноември чешкото държавно управление ще вкара изключително състояние в републиката за 30 дни поради ковид , оповестяват радио Прага и ТАСС.

Очаква се конференция, на която министър председателят Андрей Бабиш да разяснява новите ограничения за санитарна и епидемиологична сигурност , подхванати от управляващите.

По-рано бе обявено, че се .

Тази възрастова група е изложена на максимален риск да се разболее , съвещателен съвет по опазването на здравето към този момент е предложил да се вземе такова решение.

Напускащото държавно управление се пробва да ограничи растящите цифри и да защищити здравната система от колапс под. В допълнение към казуса с политическата промяна в разгара на петата вълна на пандемията, задачата за поддържане на епидемията под надзор се усложнява в допълнение от огромен брой нежелаещи и антиваксъри .

С малко над 60% имунизирани, и догатката, че огромна част от популацията най-вероятно е минало зараза , без да е наясно с това, държавното управление се надяваше да преодолее петата вълна на пандемията без нужда от блокиране или прекалено строги ограничения против Covid. Въпреки това през последните няколко седмици броят на Covid набъбна и някои лечебни заведения в Моравия доближиха лимита си за потенциал.

Тъй като колите за спешна помощ започнаха да придвижват пациенти от Моравия до Прага в четвъртък, Бабиш свика незабавно съвещание на кабинета ден по-рано от плануваното за предприемане на спешни дейности.

Това, което в допълнение усложнява нещата, е, че някои хора освен отхвърлят да се имунизират, само че постоянно не съблюдават към този момент въведените ограничения . Както и в други европейски столици, публичните митинги против въведените ограничавания се ускоряват.

Най-новата наложена мярка , която дейно забрани на невскинираните против Covid или които не са преболедували публичен живот, провокира вълна от неодобрение и докара до това, че някои от тези групи интензивно се пробват да се заразят с заболяването, с цел да получат Covid паспорт без имунизация.

" Трябва бързо да получа Covid... Готови сте да платите " или " Позитивни ли сте на Covid? Може ли да организираме Covid празненство? ", това са част от известията, които се появяват в обществените мрежи тези дни.
 Антиваксър в Австрия, участвал на
Антиваксър в Австрия, участвал на " корона празненство " с цел да се болести, умря от Covid

Пациенти антиваксъри съзнателно се пробват да се заразят поради " зелен пропуск ", родители антиваксъри включват и децата си

Други настояват, че се пробват да оказват помощ, като способстват за групов имунитет - " не нося маска в публичния превоз, не употребявам дезинфектанти, вървя на всички места и приказвам с всички, в това число с положителни на Covid хора ", пишат някои консуматори във Фейсбук. Тъй като хората на към тридесет години в този момент са в интензивно лекуване, лекарите споделят, че това държание е еднакво на игра на съветска рулетка .

Според водещия бизнес ежедневник в страната Hospodářské noviny има над 1000 ресторанта и услуги - като фризьорски салони и фитнес центрове - които отхвърлят да се придържат към рестриктивните мерки , рекламирайки се като " свободни зони ". Списъците с тези места се споделят от потребителите в обществените мрежи и съгласно Hospodářské noviny техният брой нараства с към петдесет дневно.

Министърът на търговията и промишлеността Карел Хавличек предизвести, че бизнесмените, които не съблюдават настоящите ограничения, няма да получат финансова отплата за понесените загуби . Предупреждението обаче има дребен резултат.
 Чехия и Словакия вкараха строги ограничения за неимунизираните
Чехия и Словакия вкараха строги ограничения за неимунизираните

Чешкото държавно управление даже изпрати военни да оказват помощ в претрупани болници

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР