От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи

...
От 22 януари ще бъде възстановена
възможността електронна винетка да се
купи
Коментари Харесай

От 22 януари се възстановява възможността за покупка на е-винетки до 30 дни предварително

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, по този начин и за тежките автомобили. От 31 декември 2019 година се наложи временна смяна в периода за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси по отношение на въвеждането на тол системата за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона.

До възобновяване на 30-дневния срок електронна винетка ще може да се купи до 7 преди датата на активирането й както за леките, по този начин и за тежкотоварните автомобили.

От 31 януари 2020 година ще бъде преустановена продажбата на месечни винетки (30 дни) за тежкотоварните коли, защото от 1 март за тях се вкарва такса на база изминато разстояние – тол.

След старта на тол системата за тежкотоварните коли също ще може да се предплаща пътна такса – чрез маршрутна карта. Тя ще може да се купи до 7 дни авансово от регистрирани потребители (регистрацията е чрез електронна поща през платформата за купуване на маршрутна карта) или два дни предварително – от нерегистрирани потребители (за днешния или до 23:59 часа на утрешния ден).

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР