От 2024 г. посещенията на историческия център на Венеция ще

...
От 2024 г. посещенията на историческия център на Венеция ще
Коментари Харесай

От пролетта Венеция ще се посещава с билет от 5 евро

От 2024 година визитите на историческия център на Венеция ще стават против входен билет. Кметът на града Луиджи Бруняро разгласи пробната мярка на конференция, на която изясни и по какъв начин тъкмо ще действа. Нейното използване ще стане към този момент на 29 дати през идната година. Тя ще визира всички туристи, които посещават, само че не нощуват във Венеция. Те ще заплащат по 5 евро, с цел да влязат. Градската администрация към този момент е определила интервалите на опита според от притока туристи. 

Първият е от 25 до 30 април, вторият - от 1 до 5 май, а след това - всички уикенди от 11 май до 14 юли, с изключение на 1 и 2 юни. 

Няма да заплащат жителите и родените във Венеция, студентите и работещите в града, както и притежателите на жилища, даже в случай че нямат жителство. Всички останали категории като краткотрайни поданици на Венеция, живеещите в област Венето, деца под 14 години, инвалиди ще би трябвало да резервират онлайн визитите си, без да ги заплащат. От 16 януари ще бъде подготвена цифровата платформа за резервации. 

Представители на кметството ще управляват входовете към историческата част на Венеция, където ще ревизират qr-кодовете на " дневните " туристи.

Според съветника по туризма в общината Симоне Вентурини не съществува сходен модел в света. 

Няма да се заплаща такса за влизане в по-малките острови като Бурано, Лидо и др. 

Виолина Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР