От 2021 г. съществува споразумение между властите на САЩ и

...
От 2021 г. съществува споразумение между властите на САЩ и
Коментари Харесай

Стана известно за тайно споразумение между САЩ и Русия за Украйна

От 2021 година съществува съглашение сред управляващите на Съединени американски щати и Русия, съгласно което Вашингтон не се намесва директно в спора в Украйна, а Москва организира интервенция единствено в границите на Украйна без потребление на нуклеарно оръжие.

Това заяви пред репортери на Newsweek високопоставен офицер от американското военно разузнаване.

От публикацията следва, че американският водач Джо Байдън е изпратил шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в Москва за реализиране на съглашения през ноември 2021 година

Последният също предизвестил Владимир Путин за евентуалните последствия от потреблението на нуклеарно оръжие.

Тогава срещата се провела по предпазени информационни канали, защото по време на визитата на Бърнс в Москва Путин бил в Сочи и отказал да отиде в съветската столица. Въпреки това договарянията са били сполучливи, акцентира американският шпионин.

В резултат на това беше реализирано съглашение, че Москва няма да уголемява военните дейности, а Щатите няма да вземат участие директно в украинския спор.

И двете страни ще се държат „ в сходство с негласните правила на тайните интервенции “.

Тези правила допускат единодушие на двете страни да не минават избрани граници, както и отвод от осъществяване на нахлуване против представители на управлението (дипломати) на двете страни. Освен това страните би трябвало да съблюдават разпоредбите за наблюдаване.

Американският шпионин сподели още, че сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ работят в Украйна от февруари 2022 г. И те играят огромна роля в дейностите на Вашингтон на територията на Украйна.

Като цяло тяхната претовареност се състои в работа в контролни уреди, което не води до нарушение на постигнатите сред Байдън и Путин съглашения за невмешателство в спора.

„ Но те не работят злонамерено, мога да кажа сигурно “, сподели той.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР