Oт 2017 г. насам Nespresso се стреми да постигне пълна

...
Oт 2017 г. насам Nespresso се стреми да постигне пълна
Коментари Харесай

Повече от любимото кафе, по-малко вреда за природата

Oт 2017 година насам Nespresso се стреми да реализира цялостна въглеродна индиферентност по своята верига на доставки и през целия витален цикъл на своите артикули. Компанията разгласи, че до 2022 година ще реализира безпристрастен въглероден отпечатък за всяка чаша кафе – както за дома, по този начин и за професионални клиенти. Тази нова упоритост се основава на повече от 10 години работа.

„ Климатичните промени са действителност и нашето бъдеще зависи от това да ускорим резултатите от своите старания за реализиране на стабилно развиване. Ето за какво ние ускоряваме своя ангажимент, като си слагаме за цел до 2022 година да предложим на нашите консуматори чашата кафе, която ще пият, да е с безпристрастен въглероден отпечатък – кафе, направено от най-хубавите и редки зърна, добити по резистентен метод. Искрено имам вяра, че както нашият бизнес, по този начин и кафе промишлеността, могат да бъдат международна мощ за правене на положително “, сподели Гийом Льо Кунф, основен изпълнителен шеф на Nespresso.

Компанията се стреми към 100% възобновима сила във всички бутици, увеличение на потреблението на биогаз в индустриалния развой, както и потреблението на рециклирана пластмаса в машините Nespresso и рециклиран нисковъглероден занемарен алуминий в капсулите за кафе. Освен това ще бъдат засадени повече дървета към и в кафе плантациите, където създава кафе, тъй като те са най-хубавият метод за хващане на въглерод от атмосферата.

Допълнително марката ще влага в планове за подкрепяне на опазването и възобновяване на горите, както и ще внедри решения за чиста сила в селскостопанските общности. Постигането на безпристрастен въглероден отпечатък е част от по-широка упоритост за резистентност, която ще бъде обявена в допълнение по-късно тази година: да се запазят изключителни сортове кафе, да се построи устойчива и регенеративна система за развъждане на кафе, да се обезпечи резистентен занаят за фермерите и да се построи повтаряем бизнес.

„ Климатичните промени се случват в този момент, което значи, че всички би трябвало да поемем отговорност и да действаме бързо “, споделя Джордж Клуни, артист, световен дипломат на марката Nespresso и член на Консултативния съвет за стабилно развиване на. „ Ясно е, че Nespresso схваща тази неотложност и слага нашата планета и хората в сърцето на изборите, които прави. Тези упоритости и визия доведоха до построяването на ангажимент за резистентност, в който имах привилегията да вземам участие през последните седем години. Видях до каква степен сме стигнали през това време и съм разчувствуван да видя положителното, което Nespresso може да даде през идващите 10 години. "

 

С поддръжката на Nespresso

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР