От 2009-а до 2016-а София има подобрения по всички показатели

...
От 2009-а до 2016-а София има подобрения по всички показатели
Коментари Харесай

Фандъкова: Очевидно е подобрението на въздуха в София

От 2009-а до 2016-а София има усъвършенствания по всички индикатори за замърсяване на въздуха, като по някои от тях подобрението е повече в сравнение с в градове като Брюксел и Милано. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка отчета на Европейската счете палата за качеството на въздуха в европейските градове.

"В последните две години приказваме доста по тази тематика, което е значимо, тъй като няма една мярка и една институция, която да се оправи с този проблем ", съобщи Фандъкова пред Българска национална телевизия.

По думите й отчетите би трябвало да се четат деликатно, защото Европейската счете палата е дала добра оценка по ограниченията за рационализация на градския превоз в столицата. "При всички случаи градове като Краков са с доста по-лоши индикатори ", означи градоначалникът.

Фандъкова уточни, че във връзка с замърсяването на въздуха от битовото отопление, отчетът е писан в минал интервал, а общината към този момент имала стратегия с съответни ограничения. Имала и планове, с които ще кандидатства по оперативна стратегия "Околна среда ".

"Подобрение има - било то посредством отопление с екопелети или с продължение на газификацията на семействата. Миналата година подменихме инсталациите на 22 детски градини и учебни заведения с възобновими източници, само че най-трудно е с обособените семейства. Нека хората да знаят, че когато се отопляват с по-евтини дърва и въглища, те отделят и по-малко топлота ", регистрира кметът на София.

В евродоклада обаче се споделя, че София няма планове за понижаване замърсяването на въздуха от битово отопление, което е главния източник на фини прахови частици.

Йорданка Фандъкова се спря и на всеобщите пътни поправки в столицата. "Вече сме на финала по множеството обекти, придвижването по бул. "България " в правата сред булевардите "Гешов " и "Гоце Делчев " към този момент е пуснато. Бул. "Васил Левски " ще бъде пуснат в навечерието на новата образователна година, също по този начин бул. "Арсеналски " и ул. "Цар Симеон ". Преди дни пуснахме придвижването по ул. "Каменоделска ", до края на месеца работата по булевардите "Монте Видео " и "Пенчо Славейков " би трябвало да завърши ", разгласи столичният кмет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР