От 20 юли в полската столица се открива фотоизложбата Вечната

...
От 20 юли в полската столица се открива фотоизложбата Вечната
Коментари Харесай

„Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува на Варшава

От 20 юли в полската столица се открива фотоизложбата „ Вечната хубост на Двореца в Балчик “, която показва забележителностите в архитектурно-парковия културен институт.

 20 архивни черно-бели снимки с артефакти и градини в комплекса, основани през 20-те години на предишния век от италианските архитекти Америго и Августино и швейцарския ботаник Жул Жани включва изложбата „ Вечната хубост на Двореца в Балчик “. Тя обиколи Европа и към този момент бе посетител на българското посолство в Берлин, в Българския културен институт в Братислава, в дом „ Витгенщайн “ във Виена, и в чешкия град Валашске Мезиржичи. Колекцията демонстрира 40 произведения на професионалните фотографи Ясен Казанджиев и Румяна Тенева, запечатали най-красивите места в Балчишкия замък на кралица Мария, разгласен за монумент на културата.

Дворецът в Балчик е обичана и известна дестинация освен измежду българските туристи, а нейният културен календар през лятото изобилства от арт събития, с които ползата на гостите непрестанно се насърчава.

Наскоро там се организира балетна церемония с присъединяване на балета на Варненската държавна опера, както и Шестият детски фестивал „ Пясъчни творения “.

На 23 юли вечерта на открита сцена „ Двореца “ в Балчик следва да се види спектакълът „ Човекът от Ла Манча “, само че преди този момент на 21 юли от 21 часа на откритата сцена „ Двореца “ в Балчик ще звучи „ Музиката на Италия “ – описа в „ Артефир “ шефът на Държавен културен институт Културен център „ Двореца “ Жени Михайлова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР