НАТО е във важен етап, при който фокусът се измества

...
НАТО е във важен етап, при който фокусът се измества
Коментари Харесай

Главчев към представителя на НАТО Ковингтън: България ще бъде надежден съюзник

НАТО е във значим стадий, при който фокусът се измества от ръководството на рецесии към груповата сигурност.

Около това се сплотиха министър председателят Димитър Главчев и съветникът по интернационалните въпроси на Върховния командващ на Съюзното командване на Алианса по интервенциите Стивън Ковингтън, оповестиха от държавната пресслужба.

В рамките на срещата им в Министерския съвет министър-председателят уточни, че България е благонадежден съдружник към този момент 20 години и увери, че по този начин ще бъде и отсега нататък.

Главчев и Ковингтън разискаха също Предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. Премиерът означи, че форумът е от голямо значение в подтекста на усилването на Източния фланг на Алианса и Черноморския район по отношение на войната в Украйна. Mинистър-председателят удостовери българската поддръжка за Киев, която ще продължи колкото и до когато е належащо. /БГНЕС

Ковингтън организира срещи и с президента Румен Радев, министъра на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Войната в Украйна промени съществено освен архитектурата на сигурност в световен мащаб, само че и метода на водене на военни дейности, както и употребяваните тактики, начини и средства за осъществяване на интервенциите. Тези нови действителности в областта на защитата би трябвало да бъдат регистрирани при процесите на рационализация на въоръжените сили и провеждането на взаимни учения. " - съобщи Радев по време на срещата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР