От 19-а позиция ще стартира българският пилот Никола Цолов в

...
От 19-а позиция ще стартира българският пилот Никола Цолов в
Коментари Харесай

Никола Цолов стартира в Топ 20 на „Яс Марина”

От 19-а позиция ще започва българският водач Никола Цолов в първите две надпревари от последния кръг на Формула Регионал в Близкия изток този уикенд. В третото съревнование Цолов ще потегли от 17-а позиция. Това демонстрираха резултатите от двете 15-минутни квалификации на пистата „ Яс Марина ” през днешния ден. Никола се включи в последния кръг от шампионата незабавно след края на предсезонните проби във Формула 3, с цел да натрупа опит с нов и чужд за него автомобил.

В първата подготовка най-бърз беше водачът в класирането и любимец за купата Андреа Кими Антонели, като протежето на Мерцедес реализира 1.50,222 минути в най-бързата си обиколка. Никола реализира 1.51,976 минути, което му отреди 19-ото място.

Във втората квалификационна сесия първото място взе Никита Бедрин с 1.50,296 минути, а в третата си бърза обиколка Никола реализира 1.51,298 минути, на 1,002 секунди от първото място. В средата на сесията Цолов оглави класирането за малко с 1.52,609 минути, по-късно във втората си обиколка усъвършенства до 1.51,347 минути, а третият му опит бе малко по-добър.
 Никола Цолов ще започва на Никола Цолов ще започва на " Яс Марина " този уикенд
26 водачи вземат участие в този зимен шампионат, като Никола кара за дребния китайски отбор R&B Racing, за който това е дебютен сезон в шампионата. Преди квалификациите Никола съумя да стигне до 8-ото място във втората свободна подготовка.
 Никола Цолов с 11-то време в края на тестванията във Формула 3 Никола Цолов с 11-то време в края на тестванията във Формула 3
Първото съревнование е през днешния ден на „ Яс Марина ” и започва в 17:30 часа българско време, като може да се гледа онлайн тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР