От 17 май 2021 г. всеки, който желае да участва

...
От 17 май 2021 г. всеки, който желае да участва
Коментари Харесай

Започва работата по последния проект на Кристо

От 17 май 2021 година всеки, който желае да взе участие в реализацията на последния план на Кристо и Жан Клод, може да кандидатства за работата на техният уеб страница. Всички, които бъдат утвърдени и се включат в обвиването на Триумфалната арка в Париж, ще получат възнаграждение. Това известие се появи през вчерашния ден на формалната страница на Кристо и Жан-Клод във Facebook. 

„ Тримфалната арка, обгърната “ е един от най-дълго „ износваните “ планове на двойката, прочула се с  „ обличането “ в различни тъкани на монументални структури, както и естествени обекти, в това число парижкия мост Понт Ньоф, Берлинския райхстаг и островите в Бискейнския залив, Маями. Замислена е от Кристо и Жан-Клод Денат дьо Гийебон през 1962 година, когато живеят в Париж, а действително планирането на работата стартира през 2018 година, по кое време се взима решението за изложбата, отдадена на работата на Кристо и Жан Клод в центъра Помпиду.  

Обвиването на Триумфалната арка в началото трябваше да бъде през април, с цел да съвпадне с изложбата, но откриването бе пренесено за септември, заради опасения по отношение на въздействието на тъканта върху ветрушките, които през пролетта мътят в гнездата си по сводовете на Арката.  Изложбата също бе краткотрайно отсрочена.

В края на април, поради разрастването на пандемията COVID-19, самият Кристо взе решение да удължи забавянето с още една година - до първите есенни дни на 2021 година, от 18 септември до 3 октомври. Кристо умря на 31 май 2020 г. Още същия ден Франция разгласи, че работата продължава по проект, съгласно желанието на Кристо. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР