От 15 октомври всеки, работещ в обществени или частни компании

...
От 15 октомври всеки, работещ в обществени или частни компании
Коментари Харесай

В Италия ще се ходи на работа само срещу COVID сертификат

От 15 октомври всеки, работещ в публични или частни компании и институции в Италия, би трябвало да има Коронавирус документ. Това е една от най-строгите ограничения за надзор, въвеждани в света. Една от най-пострадалите от пандемията страни (над 130 000 умряли от началото) ще изисква работещите да потвърдят, че са имунизирани, имат настоящ негативен PCR тест или се възвръщат след заразяване.

На всеки, който не извърши условието, въведено от, се стопира заплатата след 5 дни. Работното му място се резервира, само че ще бъде изведен в насилствен неплатен отпуск.

Отказалите да изпълнят държавното разпореждане и продължаващи да вървят на работа са застрашени от санкции сред 600 и 1500 евро. За работодателите им глобата е сред 400 и 1000 евро.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ваксинацията против Covid-19 в Гърция към този момент е наложителна. Па...

" Нищо сходно не е правено до момента в Европа, ние заставаме отпред в света ", съобщи Ренато Брунета, министър на публичната администрация. По думите му държавното управление чака " голямо " ускорение на имунизирането единствено поради постановлението и даже не е изключено търсеният резултат да бъде реализиран, преди то да влезе в действие.

До момента към 74% от 60-милионното население са с най-малко една доза и 68% са изцяло имунизирани. Почти всички настанени в лечебните заведения поради COVID-19 са неимунизирани. Доклад на здравната организация Gimbe от четвъртък твърди, че с помощта на имунизирането смъртните случаи в Италия са намалели с 96.7%, хоспитализациите – с 93.4%, а настаняванията в интензивни отделения – с 95.7%.

През лятото италианските управляващи направиха документите наложителни за редица услуги и действия. От началото август хората са длъжни да показват зеления пропуск, с цел да имат достъп до спортни зали, плувни басейни, игрища, музеи, спа центрове, казина, кина, театри и до закритите елементи на заведенията за хранене и питейните заведения в страната.
Първи в Европа

Никоя страна от Европейски Съюз не е въвеждала наложителен Коронавирус документ, който бе умислен за облекчение при пътешестване в други страни от съюза, само че бързо се трансформира и в средство за достъп до места с повече хора като заведения за хранене, фитнес зали, музеи, кина и така нататък

В Италия в последно време има откъслечни протестни поради растящия напън всички да се имунизират, само че множеството партии и организации на работодателите поддържат акцията като опит да се спре със затварянето на бизнеса им, изяснява Reuters. Профсъюзите са на малко по-различно мнение и оферират на чиновниците, отказващи ваксини, да се раздават безвъзмездни проби, с цел да продължат да вървят на работа. Правителството отхвърли концепцията, само че съобщи, че може да ограничи за такава цел цената на тестванията до 15 евро.

От месец март насам е в действие обвързване всички медици да се имунизират. До през днешния ден са спрени от работа 728 лекари, заяви през вчерашния ден сдружението им. Не е ясно какъв брой медицински сестри или санитари са отказали да се имунизират. Подобна мярка влезе в действие в сряда във Франция и на към 3000 неимунизирани медици е неразрешено да вървят на работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР