От 13 часа днес в ТехноМеджикЛенд“ Българската асоциация по информационни

...
От 13 часа днес в ТехноМеджикЛенд“ Българската асоциация по информационни
Коментари Харесай

БАИТ ще раздаде годишните награди - „Дигитални новатори в образованието"



От 13 часа през днешния ден в „ ТехноМеджикЛенд “ Българската асоциация по осведомителни технологии ще даде годишните награди този път в състезанието - „ Дигитални новатори в образованието ".

Категориите са четири – софтуерни нововъведения, интерактивност при преподаването, най-хубава образователна стратегия с потребление на осведомителни технологии и мултиплициране на новаторските образователни решения “, сподели пред БНР досегашният ръководител на УС на БАИТ Огнян Траянов.
Целта на състезанието е да отличи и насърчи положителните практики в потреблението на цифровото наличие и по-широкото нахлуване на осведомителните технологии в образованието, подпомагащи образователния развой във всички образователни дисциплини. Конкурсът търси учителите - цифрови новатори, преподаващи от 1-ви до 12-ти клас.

" Тази година за първи път ще разпознаваем и един асистент преподавател , това са хора - гостуващи или лектори от бизнеса, даващи информация за приложението на това, което се учи като доктрина, а също и асистент учители - по-напреднали гимназисти или студенти да влязат в преподаването на по-малките - това съгласно нас ще провокира интерес към образованието ", обясни още Огнян Траянов.

Кампанията и церемонията по награждаването ще се проведат под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Наградите ще бъдат връчени на публична гала в „ ТехноМеджикЛенд “.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична премия от 1200 лева, на класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени разнообразни предметни награди в региона на цифровите технолгии.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР