От 12 юли 2021 г. Ирландия въвежда задължителна електронна регистрация

...
От 12 юли 2021 г. Ирландия въвежда задължителна електронна регистрация
Коментари Харесай

Важна новина за пътуващите до Ирландия

От 12 юли 2021 година Ирландия вкарва наложителна електронна регистрация преди влизане в страната. По информация на българското посолство в Дъблин, досегашният формуляр за локация на пасажери няма да бъде одобряван на книжен притежател при влизане в Ирландия, като става наложително електронното му подпълване, показват от Външно министерство.

След попълването на онлайн формуляра на всеки пътуващ ще бъде издадена електронна квитанция, която той ще би трябвало да покаже при качване на аероплан или ферибот до Ирландия. Допълнителни насоки и достъп до онлайн формуляра могат да бъдат открити на уеб страницата на държавното управление на Ирландия: https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/

Чрез цифровият документ (в дигитален или книжен формат), пътуващия потвърждава дали е имунизиран против ковид, а също тъй че има негативен резултат от тест за COVID-19 или се е възстановил от COVID-19 през последните шест месеца.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР