От 1-ви ноември минималната работна заплата трябва да стане 700

...
От 1-ви ноември минималната работна заплата трябва да стане 700
Коментари Харесай

КНСБ: От 1 ноември минималната заплата може да стане 700 лв.

От 1-ви ноември минималната работна заплата би трябвало да стане 700 лв.. За това настоя при среща с Българска социалистическа партия водачът на КНСБ Пламен Димитров:

" Ние считаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лв.. Увеличението е неутрално към Бюджета, т.е. дори по-скоро е положително. От 1-ви януари, знаете нашето предложение - 760 лв. с този растеж, с който върви, с цел да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и междинната - към 2460 ".

От най-големия профсъюз упорстват и за въвеждането на обезщетения за сички бизнеси поради високите цени на тока. Предвиждат се и обезщетения за домакниствата. Сред предложенията на КНСБ за незабавни ограничения е да бъде обновен и прагът на беднотия на 460 лв.. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подкрепяне, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват вкъщи.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова акцентира, че би трябвало да се вземата декватни ограничения за подкрепяне на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно заседание:

" Пакет от ограничения, незабавни за първите 100 дни на парламент, като законодателни начинания, и на държавно управление, бюджетът за 2022-ра и тригодишната планирана рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и сега би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в идващия парламент, авансово да се подготвим по тези въпроси ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР