От 1 май! Голяма промяна с градския транспорт. Голяма новина

...
От 1 май! Голяма промяна с градския транспорт. Голяма новина
Коментари Харесай

От 1 май! Голяма промяна с градския транспорт


От 1 май! Голяма смяна с градския превоз. Голяма вест за възпитаници и студенти.

От 1 май 68 000 възпитаници и студенти ще могат да си купуват по-евтини карти.

Това предложение на ГЕРБ Съюз на демократичните сили бе признато от Столичния общински съвет.

Намалението на месечните карти е от 20 лева на 15 лева за възпитаници и студенти,

от 35 лева на 15 лева за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лева на 180 лева

Министерският съвет утвърди промени, които ще засилят правата на пасажерите,  използващи безвъзмездни или с понижени цени пътувания с железопътен превоз.

Министерският съвет взе решение за промени в Постановление № 295 от 2001 година, което дефинира групите пасажери, които се употребяват с тези привилегии и размера на понижението.

До момента децата до 7 годишна възраст пътуват гратис, като разноските са поети от „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД.  С новите промени се насочва финансиране от държавния бюджет  за този тип превоз на деца до 7 години, съпоставимо с това при автомобилния превоз.

Също по този начин, изискванията за понижение от 75% от общоприетите цени на пътешестване за възпитаници при групови пътувания, проведени от образователните заведения, са обновени. Този ход се чака  да подтиква учениците да избират по-екологичните разновидности на превоз , като железопътния, пред автомобилния.

Промените се вписват в тактиката за възстановяване на достъпността  и устойчивостта на транспортната система, като в това време се обезпечава еднакъв достъп за всички жители до транспортни услуги.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР