От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от

...
От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от
Коментари Харесай

ВАЖНО: Отпада изискването пристигащите от червена зона освен зелен сертификат да имат и PCR тест

От 1 декември евентуално ще отпадне условието туристите, идващи от алена зона, с изключение на зелен документ, да имат и PCR тест. Това заяви в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Вчера хотелиери от Сандански алармираха, че рейсове с гръцки туристи с часове стоят блокирани на границата поради новата заповед. Част от тях даже се отхвърлят от резервациите си. Това накара браншът да излезе с намерено писмо, в което показва опасенията си, че това ще повлияе на идния зимен туристически сезон.

„ Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед. Днес съм разговаряла с министъра на опазването на здравето. От 1 декември това условие отпада ", съобщи Стела Балтова. „ Нашите зимни курорти са подготвени. Те са подготвени първо с високата категория настанителната база. Готови са с това, че съумяха да основат условия, според от напътствията на министъра на опазването на здравето, от здравния протокол за зимните курорти, които в действителност да подсигуряват, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо ще се усещат удобно, уютно и редом с това ще бъдат избегнати всички благоприятни условия от по-нататъшна зараза”, съобщи министър Балтова.
свързани новини1986на 28.10.20213299на 16.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР