От 1 април информацията, която беше достъпна от потребителите на

...
От 1 април информацията, която беше достъпна от потребителите на
Коментари Харесай

От 1 април информацията от Фонда за лечение на деца ще бъде достъпна в НЗОК

От 1 април информацията, която беше налична от потребителите на Фонда за лекуване на деца , ще бъде налична в НЗОК. Това сподели ръководителят на Надзорния съвет на Национално здравноосигурителна каса (НЗОК) Жени Начева и зам.-министър на опазването на здравето по време на съвещание на Комисията по опазване на здравето, съобщи организация " Фокус ".
Изслушването е по отношение на готовността на НЗОК за реализиране дейностите на Център " Фонд за лекуване на деца " и Комисия за лекуване в чужбина към Министерството на здравеопазването от 1 април.
" От страна на НЗОК 31 март 2019 година активността на фонда за лекуване на деца ще се прекрати и ще започва работата на НЗОК. Ще бъдат основани две профилирани комисии, които са свързани с напредване и взимане на решение по заявките. Специализираните комисии ще работят при съблюдаване на процедура за разглеждане на съответни решения. Предвижда се привличане на външни специалисти при производствата. Те ще бъдат избрани със съответни заповеди от министъра на опазването на здравето и шефа на НЗОК ", уточни тя.
" НЗОК ще сътвори поддържа осведомителна база данни за следене на заявките, като сега се реализират подготвителни дейности на тази база данни и всички нужни документи са предадени в касата от фонда ", означи зам.-министър Начева. " От 1 април цялата информация, която беше забележима на потребителите в центъра за " Фонд за лекуване на деца " ще бъде налична и при НЗОК ", увери тя. По думите й в комисията за разглеждане на заявките са включени лекари, експерти и фармацевти.
" Създадена е приемна за жители и деца. На 1 април всеки, който желае може да заповяда да види, по какъв начин е проведена работата по приема на документи ", изясни тя. " След петък ще се разгласява цялостната информация и лист за нужни документите за кандидатстване на жители и лица под 18-годишна възраст ", посочи Начева.
Тя добави, че НЗОК може да получава финансова помощ от донори, като контролът се реализира от Сметната палата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР