От 1 април 2021 г. българските граждани, които пристигат в

...
От 1 април 2021 г. българските граждани, които пристигат в
Коментари Харесай

Португалия въведе предварителна е-регистрация за пристигащите от България

От 1 април 2021 година българските жители, които идват в Португалия, без значение с какъв превоз, авансово би трябвало да попълнят онлайн двуезичен формуляр, оповестява Министерството на външните работи.

Формулярът е наличен на следния интернет адрес:.

След подаване на данните, в това число и адреса на престояване на португалска територия, пасажерът ще получи на електронната си поща искане за удостоверение на адреса и по-късно уверение, което да показа на граничния надзор, допълват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Лисабон това е наложително изискване за приемане на позволение за влизане в Португалия.

Освен идващите от България, формуляр би трябвало да попълнят и идващите от Англия, Бразилия, РЮА, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337.

Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството:

[email protected].

 Възрастна жена пие кафе и яде кифла пред сладкарница след повторното отваряне на „ несъществени “ търговски обекти и фризьорски салони, Лисабон, Португалия, 15 март 2021 година През предишния месец португалското държавно управление стартира да облекчава рестриктивните мерки и блокирането, наложени в средата на януари поради Covid-19. Правителството позволи възобновяването на работата на детските градини, учебни заведения, фризьорски салони и библиотеки от 15 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР