от 01:00 до 06:00 часа и забраната за музика през

...
от 01:00 до 06:00 часа и забраната за музика през
Коментари Харесай

Удължиха полицейския час на Закинтос и Крит

от 01:00 до 06:00 часа и възбраната за музика през целия ден в заведенията за хранене, въведена предходната седмица на гръцкия остров Закинтос и в град Ханя на Крит (второто най-голямо населено място на острова), бяха удължени до 18 август, оповестява организация МИА.

Поради влошаващата се епидемиологична конюнктура и възходящия брой нови случаи на COVID-19 и по рекомендация на способената комисия, Закинтос и Ханя са в алената зона от петък, когато бяха въведени ограничаващите ограничения до 13 август. По-рано денем бе взето решение за удължаването им до сряда сутринта.

Вечерен час е в действие и в най-големия град на остров Крит - Ираклион. Ограничението в началото се постанова за една седмица - до 18 август. След приключването на този период ще бъде направена оценка дали комендантският час да бъде продължен.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция наложи вечерен час в град Ираклион - най-големият гра...

Гръцките управляващи напомнят, че е неразрешено да се провеждат всевъзможни събирания за над 20 души в частни пространства, в противоположен случай се плануват санкции от 50 000 до 200 000 евро.

От седмици Гърция се бори с разпространяването на индийския (Делта) вид на Covid-19. Новозаразените в страната са хиляди дневно, като, Парос и Йос.

, което прогони огромна част от туристите на един от най-посещаваните гръцки острови.

Делта разновидността е преобладаващ в страната и е виновен за близо 80% от новозаразените. Той се популяризира необикновено бързо и съгласно инфекционисти скоро ще доближи до 90%. В последните няколко дни се откриват по 3000-4000 нови случаи дневно, a броят на приетите в болница се е удвоил за последните 20 дни. 240 пациенти остават в отделенията за интензивно лекуване.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР