От 0 лв. до 8 лв. – на такива цени

...
От 0 лв. до 8 лв. – на такива цени
Коментари Харесай

Евтини чадъри и шезлонги по Черноморието

От 0 лева до 8 лева – на такива цени ще употребяваме сянката по Южното Черноморие това лято, откри инспекция на вестник " 24 часа ".

Северният плаж в Бургас още веднъж ще бъде с безвъзмездни чадъри и шезлонги. Според представителя на концесионера Симеон Цветков бургазлии и посетители на града ще употребяват без пари повече от 700 чадъра на северната линия.

Решението идва откакто Министерски съвет предложи на да понижат цените на чадъри и шезлонги с от 50% до 100%, като в подмяна годишната им концесионна такса ще бъде понижена със същия размер.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията от ковид посече туризма освен у нас, само че и...

Очаква се цените за другите плажове по родното Черноморие да бъдат публично оповестени на 15 юни, споделят от министерството на туризма. Репортерска инспекция демонстрира, че за част от плажовете пониженията са с 50%, само че има и такива, на които чадъри и шезлонги ще костват толкоз, колкото преди пандемията.

По 4,50 лева и 5 лева ще се оферират чадърите и шезлонгите на трите плажни линии в Слънчев бряг, което е 50% понижение, споделя концесионерът Кирил Спасов, който стопанисва и плажове в Поморие, Несебър и Созопол. За тях обаче предприемачът решил да не понижа цените, а да си заплати концесионната такса в цялостен размер.

Така сянката в Несебър това лято ще коства 8 лева, а в Поморие и Созопол – 7 лева Спасов пресметнал, че ще му е по-изгодно да си заплати цялата концесионна такса, само че да не смъква цените на плажните атрибути на всички линии, които стопанисва.

" Миналия сезон, когато ни задължиха да понижим цените най-малко на половина, се оказа тежко за всички мои сътрудници. Разходите за поддръжка по принцип са огромни, а в този момент скочиха и поради условията, свързани с ковид ", изяснява крупният концесионер.

Колегата му Николай Димитров, който стопанисва, добавя: " Никой не разяснява, че поради Covid-мерките чадърите и шезлонгите са с 20% по-малко. Най-големият разход за един собственик на плаж е обезопасяването на линията в името на екскурзианта. Това е моят приоритет и за четирите години, през които култивирам линията, нямаме нито един случай. "

Димитров е понижил цените с 50%. Така шезлонг и чадър, плюс масичка, на плажа в Крайморие излизат 10 лева По линията ще има и табели, които ще припомнят на летовниците да съблюдават Covid-мерките.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР