От 0 часа тази нощ Електроенергийния системен оператор (ЕСО“ ЕАД)

...
От 0 часа тази нощ Електроенергийния системен оператор (ЕСО“ ЕАД)
Коментари Харесай

От тази нощ отстраняват „Фючър Енерджи“ ООД от пазара на електрическа енергия

От 0 часа тази нощ Електроенергийния систематичен оператор („ ЕСО “ ЕАД) отстранява „ Фючър Енерджи “ от пазара на електрическа енергия, научи „ Петел “. Това става по искане на самата компания, която е снабдител на сила освен в България, само че и в Македония, Сърбия и Албания.

„ Фючър Енерджи “ ООД е изпратила писмо до „ ЕСО “ ЕАД през вчерашния ден, като с него желае отстраняването да стане неотложно. Причина за настояването е неспособност да обезпечи ток за клиентите си поради преустановяване на контракти с основни снабдители и струпване на големи небаланси в балансиращата група.

Електроенергийния систематичен оператор ще причисли директните членове на балансиращата група в друга, специфична група на „ НЕК “ ЕАД, по едно и също време с отстраняването на „ Фючър Енерджи “ от пазара. Непреките членове на балансиращата група би трябвало също да бъдат включени също в специфична група на доставчика от последна инстанция от сътветния мрежов оператор.

В тази обстановка операторите на електроразпределителните мрежи би трябвало да уведомят непреките членове за настъпилата обстановка, както и да извършат в допълнение междинно отчитане на потребената електрическа сила.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР