Освободиха срещу парична гаранция от 20 хиляди лева бизнесмена Велико

...
Освободиха срещу парична гаранция от 20 хиляди лева бизнесмена Велико
Коментари Харесай

Бизнесменът Велико Желев: Не съм посягал на никого

Освободиха против парична гаранция от 20 хиляди лв. предприемача Велико Желев. Наложена му е възбрана да напуща страната. Строителният предприемач беше упрекнат за изнудване и нанасяне на телесна щета на собствен чиновник, съобщи Нова телевизия.

Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на Велико Желев и го остави в ареста за 72 часа. Според прокуратурата със мощ той е принудил собствен чиновник да подпише отговорности в размер на 68 милиона лв.. От през вчерашния ден обаче са осъществени нови дейности по следствието. Разследващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи е направил нови дейности по следствието, от които не се открива да е осъществявана насила, в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Прокуратурата е решила, че няма заплаха Велико Желев да се укрие или да извърши ново закононарушение. Затова в ранния следобяд той беше освободен от ареста на Националното разследване.

“Никога нито аз, нито който и да е от моите чиновници, не е нанасял каквито и да било удари на Благой Андонов - някогашният наш чиновник ”, сподели пред NOVA предприемачът.

За обвиняването, че е изнудвал Андонов да подпише обвързване за 68 000 лева, сподели: „ Това е повече от смешно. Той е откраднал доста повече пари ”, сподели Желев.

Той се подвел и се доверил на своя чиновник, който издигнал в йерархията. А в следствие почнали злоупотребите от негова страна. Според Желев, по този начин той го рекетирал, откакто му съобщил, че ще подаде тъжби за измамите.

“Имаше въпрос дали срещата ми с него е обвързвана в инспекциите по пътищата. Благой в никакъв случай не е отговарял за инспекции с пътища, автомагистрали, главните им обекти са в жп инфраструктурата ”, уточни Желев.

Според него по този начин Андонов желал да го рекетира, тъй като споделил, че ще подаде сигнал. При последната им среща Желев декларирал, че не се интересува от откраднатите пари.

Вътрешният министър Иван Демерджиев и през днешния ден прикани прокуратурата да ревизира дали сред производството за изнудване и следствията за предплатено отпуснатите милиони за градежа на автомагистрала “Хемус ” няма връзка.

“Аз помогнах на прокуратурата като подсказах, че има друго произвеждане, което касае над 48 млн. лева предплатено разплатени за един от лотовете на Автомагистрала “Хемус ”. Ако прокуратурата направи нужното, сплоти всички материали, които ГДБОП е изработил и предавал в прокуратурата, мисля, че те са способни и имат потенциала да формулират надлежните обвинявания, които да устоят и да доведат до продължение на ограниченията ”, сподели Демерджиев.

Желев твърди, че няма терзания. Всичко било изрядно с компанията.

А 70% от задатъка от 48 млн. лева бил върнат. “От всеки документ и доставка съразмерно се приспада от задатъка. това са разпоредбите ”, съобщи Желев.

Бизнесменът ще заведе дело за набеждане против някогашният си чиновник, подал жалбата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР