Осветлението на София предизвика спор между местната власт и граждани. Столичната

...
Осветлението на София предизвика спор между местната власт и граждани. Столичната
Коментари Харесай

Колко ще струва осветлението на София? Граждани и общината спорят за 88 млн. лв. |

Осветлението на София провокира спор сред локалната власт и жители. Столичната община разгласи социална поръчка за него за съвсем 74 млн. лева без Данък добавена стойност.

Предвижда се сумата да е за поддръжка, ремонт и създаване на осветяване в града.

От " Спаси София " обаче обявиха, че поръчката е на цена пет пъти по-висока от досегашната и планува солидните 88 млн. лева да бъдат дадени на частни фирми за осветяване. И настояха за прекратяването й.

Малко по-късно Столичната община разгласи, че сумата е за 4, а не за 2 година

" Обществената поръчка за поддръжка, главен ремонт и създаване на улично осветление на територията на София е за период от 2 година с опция за удължаване при добра работа с още 2 година Прогнозната стойност на поръчката за 2 година е общо 36.8 млн. лева за четирите обособени позиции “, оповестиха от общината.

Предвидените средства са разграничени на две действия - за поддръжка на съществуващото улично осветяване и вложения за създаване на ново улично осветяване и главен ремонт.

" В съпоставяне с публичната поръчка, извършена преди 7 година, средствата за поддръжка са увеличени със 700 000 лева за 2 година на зона, което отразява увеличения брой обекти за поддръжка и увеличените разноски. Възможностите за инвестиции в създаване на ново улично осветяване са увеличени двойно. Целта на Столичната община е да усилва средствата за създаване на ново улично
осветяване и главен ремонт, от което доста региони на София имат потребност “, обясняват още хората на Йорданка Фандъкова.

От общината допълниха, че от данните се вижда по неоспорим метод, че се спекулира с информацията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР