Освен в музеите и художествените галерии учебни занятия ще могат

...
Освен в музеите и художествените галерии учебни занятия ще могат
Коментари Харесай

И в библиотеките ще се провеждат учебни занимания

Освен в музеите и художествените галерии образователни занятия ще могат да се организират и в библиотеките. Това планува третото съглашение за съдействие сред Министерството на образованието и Министерството на културата.

Според просветителния министър библиотеката е освен като източник на информация, а като място, където едно дете да се научи да търси, да извлича информация и да образува отзивчиви умения. Целта на споразуменията е да се сътвори дейна мрежа от споделени запаси, които да се употребяват от всички възпитаници, с цел да се покаже смисъла на културните институции, а през днешния ден и на библиотеките, за разширение на просветителната среда на учениците за тяхното пълноценно развиване.

През миналата година е финансирано визитата на към 7000 деца в разнообразни културни институции и постановки.

Новото Споразумение цели поощряване на четенето и повишение на грамотността, образуване на умения за търсене и прилагане на информация у децата и учениците, създаване на привички за непрестанно самообучение. Чрез проведени визити в библиотеките в страната като част от образованието по наложителната стратегия, както и по време на провеждането на заниманията по ползи, въз основата на препоръчаните културно-образователни начинания, стратегии и планове ще се построява отношение към културата като цяло и ще се получават по-задълбочени знания в региона на литературното завещание и актуалната литература. По този метод ще се предизвикват креативното мислене и творчеството на децата и учениците.

В Споразумението са заложени още спомагателна подготовка за библиотекарите в публичните и в учебните библиотеки, ангажирани с реализацията на културно-образователните начинания, образуване на взаимни тематични срещи на учители и библиотекари за разискване на благоприятни условия за образование, съвещания, неофициално другарство, подготовка и осъществяване на доброволчески начинания за възпитаници в библиотечна среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР