Освен това има и техническо неокомплектоване на системите за сигурност,

...
Освен това има и техническо неокомплектоване на системите за сигурност,
Коментари Харесай

Цачева призна за избягалите затворници: Има човешки грешки

Освен това има и техническо неокомплектоване на системите за сигурност, които работят, сподели министърът на правораздаването в Народното събрание. Депутатите привикаха Цачева и министърът на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев да дадат пояснения по случая с избягалите двама пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев.

Самият факт, че се реализира въоръжено бягство - единият е бил с нож, другият - с огнестрелно оръжие, револвер, значи, че тези движимости са импортирани в софийския затвор. Има безапелационна заповед, която дефинира кои са позволените за внасяне в местата за независимост движимости, реализира се всекидневен надзор от дежурните които са на промяна, разяснява Цачева.

Тя осведоми, че е основана комисия, която да извърши щателна инспекция на целия случай. Според министъра на правораздаването всичко се е развило доста бързо в границите на минути, има записи на камерите, които сега се проучват и би трябвало да продължат дейностите по търсене и залавяне на тези рискови нарушители. В добра връзка и синхрон действаме с органите на Министерство на вътрешните работи и на основната прокуратура, увери Цачева.

Министърът на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев осведоми, че е имало оперативна информация още предишното лято за подготовка за бягство на Владимир Пелов. Още тогава информацията е предоставена на Министерството на правораздаването и на заинтригуваните от това.

Взети са нужните ограничения по отношение на тази оперативна информация, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент избяга от пандиза, разяснява Радев. Той уточни, че сега работи щаб в Столична дирекция на вътрешните работи. Усилено се охраняват границите тук-там, където чакаме, че могат да излязат избягалите пандизчии, сподели вътрешният министър. Разпитани са и се разпитват сега и са под надзор свързани лица с тези двамата, добави той.

Всеки ден губим чувството за страна, разяснява заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Драгомир Стойнев преди отговорите на министрите. Суверенът желае сигурност и страната би трябвало да я подсигурява, уточни той. По думите му не е обикновено в страна членка на Европейски Съюз двама пандизчии да бъдат въоръжени вътре в пандиза и да излизат през парадния вход на институцията. Не е обикновено в страна членка на Европейски Съюз чистачката, на която не й знаем името, да има само смелостта да гони нарушители, разяснява Стойнев.

Димитър Лазаров от ГЕРБ разяснява, че такива неща се случват и в други страни. От ГЕРБ се интересуваха от организационни ограничения, които е подхванало държавното управление, Министерство на правораздаването и Министерство на вътрешните работи за ограничение и недопускане на такива феномени, за надзор върху тези лица и опциите за издирването на такива лица, които са се отклонили от изтърпяване на наказването отнемане от независимост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР