Освен че се подготвя за предстоящите Олимпийски игри в Токио

...
Освен че се подготвя за предстоящите Олимпийски игри в Токио
Коментари Харесай

Япония харесва Bitcoin и създава J-Coin

Освен че се приготвя за идните Олимпийски игри в Токио през 2020 година, Япония приготвя и лична виртуална валута. Банките в страната желаят да пуснат J-Coin, с цел да понижат разплащанията с пари в брой.

Финансовата група Mizuho е една от институциите, която е в основата на тази стъпка. " Проектът е на ранен стадий, а ние преди малко организирахме проучвателни срещи с други институции ", съобщи пред CNBC представител на банката.

В самодейността взе участие консорциум от банки, една от които е Japan Post Bank. Идеята е виртуалната валута да започва в точния момент за Олимпийските палав Токио през 2020 година, оповестява Financial Times.

J-Coin ще бъде обвързвана с японската йена и евентуално се употребява за заплащания и прехвърляния посредством приложение за мобилни телефони.

Все още обаче липсва утвърждението на регулаторните органи в Япония. Това надали ще е проблем, защото японското държавно управление също е благосклонно към концепцията за цифровите валути.

Bitcoin към този момент е узаконен като законно разплащателно средство в страната, а огромните търговци на дребно започнаха да одобряват криптовалутата. Но парите в брой към момента са на респект в Япония. J-Coin може да промени навиците на японците, убеждавайки ги да се откажат от кеша.

Mizuho деликатно изследва цифровите валути през последните няколко месеца. Тя има необикновен интерес към блокчейн технологията, която е в основата на криптовалутите, които сега се оферират на пазара.

Системата е считана за революционна, защото радикално ще промени доста процеси в огромните финансови институции, като паричните преводи и комерсиалното финансиране.

По-рано тази година Mizuho приключи комерсиална финансова договорка точно посредством тази технология. Това включваше изпращане на информация от Япония до Австралия с основни документи, като всички те бяха осъществени на цифрова платформа, подкрепена от блокчейн технология.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР