Осуетен е опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието

...
Осуетен е опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието
Коментари Харесай

Разследване за дрога за €13 млрд. осуети опит за отвличане на белгийския министър Кикенборн

Осуетен е опит за похищение на белгийския министър на правораздаването Венсан ван Кикенборн. Той е обвързван с следствие, довело задържането на стотици участници в мрежа за разпространяване на дрога и залавянето на наркотични субстанции за 13 милиарда евро. Засега е известно, че по случая са арестувани четирима холандци, за които се чака да бъдат предадени на белгийските управляващи. Това оповестяват медии в Белгия, представени от Българска телеграфна агенция. Те означават, че Кикенборн може да остане под полицейска защита още дълго време.
Още по темата
" Никога не си бях представял сходно нещо, за наркотрафикантите към този момент не е задоволително да владеят пристанището в Антверпен, а желаят да овладеят обществото ", разяснява министърът. Според него нападателите целят да посегнат на жителите, както вършат терористите. " Очакват да понижим натиска, само че това няма да стане, живеем в правова страна, а не в страна на картелите ", добави той.

Миналата есен белгийските управляващи оповестиха, че са пробили отбраната на мобилно приложение, което е осигурявало дискретност на диалозите и е било употребявано в средите за разпространяване на кокаин. Без постигнатия пробив полицията не е била в положение да наблюдава връзката сред нарушителите.

Белгийският основен прокурор Ерик ван Льо разясни, че Белгия се е трансформирала в място за систематизиране в Европа на кокаина от Южна Америка, внасян през пристанището в Антверпен. Според Ерик Снук, началник на федералната правосъдна полиция, без подозрение интернационалната и международната проведена престъпност наподобява доста добре са се настанили в Белгия.

За опита за похищение на Кикенборн в началото бе обявено в края на предходната седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР