Остра реакция от кмета на Царево относно изследването за замърсяване

...
Остра реакция от кмета на Царево относно изследването за замърсяване
Коментари Харесай

Кметът на Царево бесен: Лайняни ни били плажовете? Антибългарска пропаганда!

Остра реакция от кмета на Царево по отношение на проучването за замърсяване на морето. Георги Лапчев съобщи, че не има вяра на публикуваните данни и оприличи с „ добре планувана и преднамерена офанзива против българските курорти “.

Ако проучването на Софийския университет и „ Активни консуматори “ за съществуване на несъразмерни равнища на ешерихия коли на български плажове е за да се опази здравето на хората, за какво те не осведомиха здравните служби, общините и страната, попита Георги Лапчев.„ Има един-единствен орган, който има право да прави такива проучвания и това е РЗИ “, уточни той.

Относно Попския плаж, който беше посочен, че е измежду най-замърсените и във водата има над 40 пъти повече от допустимото количество бактерии, Лапчев сподели, че не знае в региона да има такава канализация, от която да се изливат отпадъчни води:

„ Там даже се загатна, че от недостроения комплекс Коста дел Кроко се изливали води. Този комплекс, доколкото ми е известно, в никакъв случай не е бъл свързван с някаква канализация. Това бха просто един куп неистини, изсипани наведнъж; някакви догадки “, разяснява той.

Лапчев дефинира изнесената информация като „ антибългарска агитация “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР